La desfeta del Barça contra el Girona dona la Lliga al Madrid

L'equip gironí es classifica matemàticament per la Champions i supera els blaugrana a la classificació després d'imposar-se a Montilivi (4-2)

Un instant del derbi entre el Girona i el Barça
04 de maig del 2024
Actualitzat a les 21:35h

Desfeta del Barça contra el Girona. Els gironins s'han endut el derbi català a Montilivi per 4-2. Amb la derrota dels blaugrana el Madrid s'ha assegurat, de retruc, matemàticament el títol de Lliga. Tot plegat en un partit que el Barça ha deixat escapar-se, després d'arribar a dominar per 2-1 a la segona part i haver-se deixat remuntar en 10 minuts de malson. Els de Míchel n'han fet prou amb aquest impàs de temps per tornar a passar per sobre del Barça i ja són matemàticament equip de Champions, una fita històrica pels conjunts gironins, que entren en una nova dimensió.

El partit ha tingut una primera part de molt de ritme. El Barça s'ha avançat a la primera part amb un gol de Christensen. Un minut després el Girona ha fet la rèplica, amb un gol de cap de Dovbyk, que es reforça com a pitxitxi de la Lliga. Just abans del descans els blaugranes s'han trobat amb un penal innocent de Miguel, que Lewandowski s'ha encarregat de materialitzar. Semblava que el partit d'anada no es repetiria.

La segona meitat el Barça ha fet els deures anul·lant els gironins i, fins i tot, semblava que podien fer més gran la distància. Fins que tot s'ha trencat. Deu minuts de malsón dels blaugrana han acabat amb dos gols de Portu i un de Miguel per certificar una nova desfeta dels blaugrana i una nova tarda històrica a Montilivi. La darrera mitja hora ha estat una desfilada grisa del conjunt de Xavi, que ja no s'ha pogut refer. Montilivi ha estat una festa.