L'alimentació dels esportistes és clau i més durant dies de competició com són uns Jocs Olímpics. Necessiten una dieta equilibrada, però rica en hidrats i proteïnes que els permeti una bona salut durant un dels moments més decisius de les seves carreres esportives. La falta d'alguns d'aquests aliments en el menjador de la Vila Olímpica de París ha fet que algunes delegacions l'hagin abandonat per anar a hotels.
Les queixes se centren, sobretot, en l'escassetat d'aliments en un menjador on, a més a més, es fan moltes cues i hi fa massa calor per la falta d'aire condicionat, una situació deguda a les altes temperatures dels últims dies.
Alguns esportistes han fet públiques les seves queixes a les xarxes socials on lamenten que els productes són de mala qualitat i "falta pollastre i ous", ja que són alguns dels aliments més sol·licitats i s'acaben. Des de l'organització apunten que davant de l'alta demanda d'alguns esportistes, hi ha certs aliments que han hagut de ser racionats.
Cada dia es preparen 40.000 menús diaris a la Vila Olímpica en un menjador que té una capacitat per a 3.300 persones. No obstant això, ja hi ha algunes delegacions com la Gran Bretanya o Corea del Sud, que han preferit canviar aquest espai i buscar hotels a la zona que els puguin oferir una alimentació adequada la resta de dies de competició.