La selecció espanyola passa per sobre de Croàcia en el debut a l'Eurocopa

Lamine Yamal s'estrena amb una exhibició i aplana el terreny per la victòria del conjunt de Luis de la Fuente amb gols de Morata, Fabián i Carvajal (3-0)

Lamine Yamal ha estat un dels destacats del partit contra Croacia
Lamine Yamal ha estat un dels destacats del partit contra Croacia | RFEF
15 de juny del 2024

Debut plàcid de la selecció espanyola a l'Eurocopa. El conjunt de Luis de la Fuente s'ha imposat aquest dissabte a la tarda a l'Estadi Olímpic de Berlín per 3-0 a Croàcia, en l'estrena a la competició. Tot i no marcar un dels protagonistes ha estat Lamine Yamal, que en el seu primer partit de la competició ja ha fet màgia, amb una assistència espectacular a Carvajal. Amb dos catalans a l'onze, el combinat estatal es distancia dels croats i suma una victòria important en un grup en què també hi ha Itàlia i Albània

El partit ha començat amb un ritme lent. Mentre la selecció tenia bales com Nico Williams amb la necessitat de fer un joc ràpid, els croats volien frenar el ritme, conscients de la necessitat de no encaixar. No ha durat gaire perquè Álvaro Morata ha obert la llauna, assistit per Fabian. I a partir d'allà el joc i les ocasions han fluït, el mateix Fabian ha fet el segon encara a la primera part mentre Croacia s'enfonsava, sobretot per una pobra actuació de la defensa, que a priori té centrals de nivell com Guardiol, que va brillar en el passat mundial.

De fet, la diferència de rendiment entre Eurocopa i Mundial és un dels grans reptes pendents de Croacia. Si el 2022 van ser tercers i el 2018 fins i tot es van plantar a la final del torneig, els croats no han passat mai de la primera fase al torneig europeu. I això que l'afició era majoritàriament dels visitants. En tot cas, i per si quedava cap dubte, Carvajal ha fet el tercer just abans del descans, cortesia d'una gran assistència de Lamine, que tot i uns primers minuts tímids, ha estat un dels grans destacats del partit.

A la segona part, el resultat no s'ha mogut. Ni la lesió de Morata ha alterat el partit ni tampoc ho ha fet un rigurós penal al minut 77 a favor de Croàcia. Unai Simon l'ha aturat i, tot i que en la segona jugada els croats han pogut marcar, el gol s'ha anul·lat perquè havien entrat a l'àrea abans d'hora. Tres punts, victòria en el debut i tranquil·litat per Luis de la Fuente, que somnia en fer història a Alemanya.