Xavi s'acomiada del Barça amb una victòria contra el Sevilla

L'entrenador terrassenc posa punt final a una era, lluny de l'afició de Montjuïc, que deixa com a llegat una Lliga i una Supercopa d'Espanya, tot i que, possiblement, el més significatiu ha estat l'aposta per la Masia

Fermín dedica a Xavi un gol en l'últim partit de l'entrenador al Barça
26 de maig del 2024
Actualitzat el 29 de maig a les 0:59h

Xavi Hernández ha posat el punt final a la seva era com a entrenador del Barça aquest diumenge contra el Sevilla amb una victòria al Ramón Sánchez-Pizjuán (1-2). El gol de Robert Lewandowski, que s'ha avançat als andalusos al marcador al minut 15 del matx, i la rematada d'un dels jugadors amb més empenta de l'equip, Fermín López al 59, han aconseguit endolcir el comiat del tècnic terrassenc en el seu últim partit amb el Barça. Per la seva banda, els homes de Quique Sánchez Flores s'han emportat el gol de l'honor al minut 15 de la primera part a través de les botes de Youssef En-Nesyri.

Les circumstàncies han fet que l'adeu de Xavi s'hagi produït lluny de casa, a Sevilla. L'entrenador mereixia acomiadar-se de l'afició a Montjuïc, amb alguna mena d'acció a l'alçada de la llegenda de la seva figura, que ara es veu obligada a marxar per la porta del darrere.

Els títols que el terrassenc deixa com a llegat són una lliga i una Supercopa d'Espanya, tot i que el millor, segurament, és l'aposta feta pels joves de la Masia. Precisament això li ha volgut agrair el mateix Fermín després del seu encert de cara a porteria. Només marcar, ha corregut a abraçar-se a Xavi. L'entrenador pot dir que ell va descobrir el seu talent en un moment en què encara no estava entre els escollits. Agraït, generós i actiu, Fermín ha demostrat ser un jugador amb ànima, capaç de fer feina a l'ombra per brillar quan toca.

Però més enllà de la gran notícia de la nit -la conseqüència de la decisió presa pel president Joan Laporta aquesta mateixa setmana-, el partit s'ha disputat amb res en joc en totes dues àrees. Així i tot, sense al·licients ni substància, ha transcorregut ple de titulars a les files catalanes i ha ofert diversió i entreteniment al públic, sobretot a la primera part i en els darrers minuts de la segona. Durant la major part del matx, tots dos equips han ofert intercanvis de cops a les dues àrees. Tres pals i tota mena d'oportunitats.

La bogeria ha donat pas a la calma els primers minuts després del descans i, com si revifessin, els futbolistes han agafat de nou esma per encarar un últim tram en què ha tornat a ser protagonista la intensitat. El Sevilla no ha volgut perdre l'últim partit de la temporada i la grada s'ha bolcat amb el seu onze, que ho ha donat tot damunt la gespa. Malgrat això, l'ambient i l'esforç no ha donat fruits i el Barça ha fet bo l'encert de cara a porteria.

Així doncs, la temporada s'ha tancat amb un matx que s'ha fet veure. La temporada arriba al seu final amb gust agredolç, tot i que amb predomini lleugerament amarg. Les dades ens diuen alguna cosa sobre això: en aquesta Lliga, els catalans han encaixat 44 gols, molts més que la passada temporada. El gran taló d'Aquil·les d'enguany ha estat la falta de control, de govern, als partits. Una part positiva -almenys per aquesta nit- és la versió individual que ha ofert Pedri, sempre interessant tot i les lesions. Encara que no ha estat encertat amb el gol, el canari ha produït molt amb pilota i deixa l'esperança entre l'afició de continuar sent promesa.