A la tercera, tampoc no va la vençuda a la Vall d'en Bas

La regidora de SI a la Vall d'en Bas, Laura Pujol, ratifica el seu jurament del càrrec per tercer cop malgrat que la Junta Electoral el consideri il·legal

Q.Sallés/Redacció
19 d'agost del 2011
Laura Pujol en el moment de prendre possessió del càrrec.
Laura Pujol en el moment de prendre possessió del càrrec. | Facebook
Laura Pujol en el moment de prendre possessió del càrrec. Foto: Facebook

 Una, dues i tres... i les que calguin. "Jo hi he tornat i espero que acabi tota aquesta comèdia". Amb aquesta frase, la regidora SI, Laura Pujol, ara al grup mixt de la Vall d'en Bas, treia ferro, en declaracions a LaGarrotxa.info, a la seva decisió polèmica de prestar jurament com a regidora amb la fórmula que ja han utilitzat els 50 edils i els tres diputats de Solidaritat al Parlament i que la Junta Electoral no accepta.

Aquest dijous, Pujol, va tornar a pronunciar per tercera vegada el ja famós: “Prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del Regne d'Espanya i l'Estatut d'autonomia de Catalunya, amb l'objectiu de derogar-los per la Constitució de l'Estat independent de la Nació catalana”. Una decisió que va tenir rèplica de la secretària municipal.

La fedatària del plenari li va recordar que si com a regidora electe no presenta cap recurs la seva situació jurídica romandria en un llimb jurídic, sense saber si a dreta llei és regidora o no ho és. "No tinc cap intenció de presentar-lo", assegura Pujol a LaGarrotxa.info, que fa dues setmanes ja va marxar del grup d'ERC - amb la llista que va concórrer com independent i adherida de SI- per formar part del grup mixt.

De fet, la seva tossuderia ha provocat fortes tensions internes en el grup dels republicans ja que segons Pujol, "mai ha tingut el suport en aquesta polèmica dels seus companys de files". Ara però, Pujol confia en què el viacrucis s'acabi. Al capdavall com li va assegurar el mateix alcalde, Miquel Calm, de CiU, per ell "sí que consta com a regidora".