La CUP inicia campanya a Olot defensant l'embat sobiranista i un nou model de país

Laia Estrada assegura que el país viu una situació "de retrocés" i que cal tornar a construir un moviment independentista per confrontar-se amb l'Estat

La candidata de la CUP, Laia Estrada, durant el míting d'aquest divendres
La candidata de la CUP, Laia Estrada, durant el míting d'aquest divendres | Pau Masó
26 d'abril del 2024
Actualitzat a les 21:02h

L'autobús de campanya de la CUP ha fet la primera parada a Olot. A la capital de la Garrotxa el partit és segona força i en les últimes municipals va aconseguir doblar el nombre de regidors al consistori. Segurament, això ha estat un dels motius perquè la candidata cupaire, Laia Estrada, hi fes el seu primer mític de la cursa electoral del 12-M.

L'Orfeó Popular Olotí ha estat el pla B d'un acte que s'havia de fer a la plaça del Carme, però que la previsió de pluja no ha permès celebrar al carrer. Davant d'un centenar de persones, Estrada ha assegurat que el pròxim 12-M la ciutadania està cridada a votar entre perpetuar les polítiques actuals o un canvi de rumb. "Som aquí per presentar una esmena a la totalitat a aquest model de país. La CUP sempre ens hem oposat a aquest model depredador que està al servei d'una minoria. A les portes d'aquestes eleccions, és hora de dir-li a la gent que votarà si vol continuar amb les polítiques implementades fins ara o un canvi de rumb", ha assegurat la candidata cupaire.

Limitar preus, internalitzar transport sanitari, millora condicions treballadors públics, desconcertar educació, més places públiques a residències de gent gran, energètica pública o expropiar pisos buits són algunes de les polítiques que, segons la CUP, formen el nou model de país que proposen. "Tot això són polítiques. Si no ho han aplicat fins ara és perquè no els hi dona la gana enfrontar-se als lobbies que controlen aquest país", ha dit Estrada.

Imatge de l'acte de la CUP a l'Orfeó Popular Olotí
Imatge de l'acte de la CUP a l'Orfeó Popular Olotí. Pau Masó Ros

Un nou embat

La número 1 de la llista de la CUP també ha afirmat que en l'últim mandat d'ERC ha estat fent polítiques de "sociovergència" i no s'ha avançat "ni en clau social ni en clau d'alliberament nacional". En aquesta última qüestió, Estrada ha criticat que, de moment, Aragonès no hagi aclarit si pactaria amb el líder del PSC, Salvador Illa, un possible govern.

Per la CUP, cal reconstruir un moviment independentista ampli per tornar a l'embat contra l'estat: "Cal recuperar una agenda nacional i social pròpia i reprendre l'embat contra l'estat amb un moviment popular ampli. Això en diem unitat popular".

Durant l'acte també han intervingut el número u per Girona, Dani Cornellà, qui ha criticat que els altres partits independentistes hagin deixat "la política catalana per fer política espanyola": "Hem passat a lluitar per la república dels drets per a tothom, a una política supeditada als governs espanyols. Junts i ERC han preferit mirar cap a Madrid i anar a negociar les polítiques que ens afecten a tots. Això nosaltres no ho volem", ha assegurat Cornellà.

El primer míting polític de la CUP també ha comptat amb Montse Vinyets, número dos per Girona, i el número cinc per Barcelona, l'olotí David Caño. En l'àmbit local, el portaveu del partit a Olot, Jordi Gasulla, és qui ha donat el tret de sortida a l'acte, el qual també tingut l'actuació musical de l'olotina Kairos (Iona Roura). En total, una hora de míting per donar el tret de sortida a una campanya electoral que acaba de començar.

Arxivat a