El 97,29% dels olotins que han votat volen una Catalunya independent

Joan Guirado
24 d'abril del 2010
Un dels caps visibles de Reagrupament a Olot, Josep Ferrés, dipositant el seu vot.
Un dels caps visibles de Reagrupament a Olot, Josep Ferrés, dipositant el seu vot. | Joan Guirado
El 97,29% dels 7.316 (26,48% del cens) olotins que avui han dipositat el seu vot a les urnes a Olot ho han fet pel sí. En total, a la capital de la Garrotxa tenien l'opció de participar-hi 26.733 persones. El 2,04% dels votants (149 persones) han opinat que no volen un estat independent mentre que 49 votants (0,67%) han votat en blanc. De les dades finals destaca la participació de 632 ciutadans immigrants.

Durant la roda de premsa de presentació de resultats, el coordinador de la consulta Alfons López Tena ha afirmat que "allò que preocupa al poble de Catalunya no és la Constitució ni l'Estatut, és la independència". López Tena ha recordat també la feina que queda a partir d'ara. En aquest sentit, el notari ha assegurat que "quan un poble s'organitza, es posa en marxa, no hi ha res que el pugui aturar". Al finalitzar la seva intervenció, López Tena ha encaixat la mà amb una rialla a les dues cares amb el periodista Josep Puigbó, la personalitat més reconeguda a nivell estatal que ha donat suport a Olot Decideix i que ha presentat els actes a la seu central d'avui diumenge.

En el torn dels membres de la comissió, tots han agraït l'esforç de totes aquelles persones que s'han implicat en les consultes, sobretot dels voluntaris i de les famílies de tots ells que, durant aquests dies han hagut de suposar l'esforç que ha significat el muntatge i la realització d'aquesta consulta.
L'acte ha acabat amb el cant dels Segadors i abraçades entre membres de la plataforma organitzadora.

CASOS PER TOT

Estar a una mesa durant una estona significa col·leccionar anècdotes. A la de l'Hospici, per exemple, un dels membres de la taula voluntaris és un jove de 19 anys magrebí, que s'ha sumat a aquesta acció cívica. A la mesa de Sant Cristòfor, un home afirmava que era la primera ocasió que votava en 37 anys. A Sant Miquel, un barri amb gran tradició castellana, els membres de la taula es sorprenien en haver de recollir el vot a persones que van emigrar d'Andalusia fa quasi mig segle. El sistema informàtic també ha jugat una mala passada, havent d'utilitzar durant una estona el sistema de vot anticipat.

Puigbó i López Tena fent públiques les dades de participació. Foto: Joan Guirado
Un dels caps visibles de Reagrupament a Olot, Josep Ferrés, dipositant el seu vot. Foto: Joan Guirado
Arxivat a