El Consell Comarcal aprova demanar la integració tarifària

El ple dóna llum verda per unanimitat a la moció que insta a la Generalitat

Andreu Oliveras
23 de gener del 2015
Actualitzat a les 9:33h
President i vicepresidents del CCG
President i vicepresidents del CCG | A. O.

President i dos vicepresidents del Consell Comarcal de la Garrotxa. Foto: Andreu Oliveras


Per unanimitat, el ple del Consell Comarcal aprova la moció que demana al govern que la Garrotxa entri a formar part del sistema d'integració tarifària de transport públic de Catalunya. Després que l'1 de gener el Ripollès i el Berguedà s'incloguessin en aquest nou espai, el vicepresident del Consell Josep Berga considera que "ens correspon demanar a la Generalitat que ens tinguin en compte i tan aviat com sigui possible passem a formar part d'aquest sistema d'integració tarifària que seria molt beneficiós per la comarca".

L'oposició també està d'acord amb la proposta. Josep Guix, del PSC, pensa que "la Garrotxa en aquest aquest sentit està discriminada enfront de ciutadans d'altres comarques".

El tripartit ho havia promès el 2010

El 2010 la Generalitat havia promès que la comarca en formaria part a finals d'aquell any i fins i tot havia presentat la proposta al mateix consell. Entremig, però, hi van haver eleccions al Parlament i amb el canvi de govern a mans de Convergència i Unió, la proposta va quedar en un calaix argumentant que no hi havia diners per dur-la a terme. Segons aquella previsió, els ajuntaments finançaven un 15% del cost del bitllet i el govern català el 85% restant.

La moció és fruit d'una proposta que va sorgir al ple del passat mes de desembre. Entremig, el president del Consell s'ha reunit amb representants del departament de Territori i Mobilitat. Joan Espona es mostra confiat que en un mes pugui donar "bones notícies referents a aquest tema".