El Consell dels Infants d'Olot aporta fins a 15 propostes al ple municipal

Entre les propostes aportades al pla hi ha la incorporació de nous elements als parcs infantils, més difusió a les activitats per fer amb famílies i excursions populars, la creació d’un Scape Room i mesures per tenir més nets els carrers durant les Festes del Tura

Alguns dels infants que han participat al ple junt amb el batlle i els regidors municipals d'Olot.
Alguns dels infants que han participat al ple junt amb el batlle i els regidors municipals d'Olot. | @olotuit.
Redacció
19 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:48h


Aquest dijous de matí ha tingut lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Olot el Consell dels Infants, un òrgan de participació, consulta i assessorament de l’Ajuntament, un dels objectius principals del qual és fer conèixer el punt de vista dels infants no només en temes estrictament infantils sinó en tots els aspectes relacionats amb la ciutat.

Durant aquest curs escolar fins a 350 alumnes de 5è de primària han participat del Consell dels Infants. El passat mes de novembre van iniciar el treball amb les votacions per escollir el tema, que aquest any s’ha dedicat al lleure. A partir d’aquest moment, es van escollir els representants de les classes i van començar les sessions de treball a les aules i les trobades de representants d’aquesta tercera edició. En total s’han realitzat tres sessions de treball a l’aula i cinc trobades de representants del Consell dels Infants que aquest dijous al matí han portat al ple de l’Ajuntament d’Olot les accions de millora de la ciutat.

Durant el ple, i com ja es va fer el curs passat, s’ha fet un reconeixement als organitzadors de dues activitats que, segons el Consell d’Infants, tenen els valors de les ciutats educadores, com ho és Olot. Al Centre d’Iniciatives Turístiques per l’organització del Carnaval i a Rialles, Esplais de la Garrotxa i l’Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura per al Carnaval Infantil.

La incorporació de nous elements als parcs infantils (gronxadors i tirolines), més difusió a les activitats per fer amb famílies i excursions populars, la creació d’un Scape Room i mesures per tenir més nets els carrers durant les Festes del Tura són algunes de les 15 propostes que arribat al ple municipal. Durant la sessió també s’han  donat a conèixer els missatges positius que els infants han pensat sobre la utilització dels parcs: missatges per informar i transmetre a la ciutadania que és bo conviure en pau i cuidar les coses comunes que s’utilitzen a l’hora de jugar i passar estones als parcs com, per exemple, “Riu i juga sense parar”, “Vine al parc i hi faràs nous amics i amigues” o “Si tenim el parc net i ben cuidat serà un parc millor”.
 
 
Arxivat a