La Guàrdia Civil escorcolla durant quatre hores l'Ajuntament d'Olot en una operació contra la corrupció

Els agents s'han emportat sis caixes de documentació | Han demanat l'expedient de concessió del servei de recollida d'escombraries | L'acció policial, ordenada pel jutjat del Vendrell, forma part del cas Petrum, amb escorcolls i detencions arreu del país

La Guàrdia Civil, traient sis caixes de l'Ajuntament d'Olot
La Guàrdia Civil, traient sis caixes de l'Ajuntament d'Olot | A. Oliveras
Andreu Oliveras / Redacció NacióDigital.cat
21 d'octubre del 2015
Actualitzat el 22 d'octubre a les 10:11h

La Guàrdia Civil s'ha endut sis caixes de documentació de l'Ajuntament d'Olot. Foto: Andreu Oliveras


La Guàrdia Civil ha escorcollat durant quatre hores i mitja aquest dimecres al matí l'Ajuntament d'Olot en el marc d'una operació Petrum contra el presumpte cas del 3%. En el cas de la capital de la Garrotxa s'ha demanat l'expedient referent a la concessió del servei de recollida d'escombraries a l'empresa IGFA Urbaser.

Es tracta d'un contracte iniciat pel consistori socialista de Lluís Sacrest i adjudicat ja amb el convergent Josep Maria Corominas l'any 2011. L'alcalde ha assegurat estar "molt tranquil" ja que es va fer la mesa de contractació amb les tres ofertes, seguint tots els procediments legals. 

A quarts de tres de la tarda, els agents s'han endut sis caixes de cartró, amb la documentació relativa al cas investigat. Després de tenir durant tot el matí els cotxes mal aparcats davant la façana del consistori i ser multats per la Policia Municipal per aquesta infracció, els agents han sortit d'amagat pel pàrquing de l'Ajuntament, intentant esquivar la premsa.
 

La Guàrdia Civil ha registrat l'Ajuntament d'Olot durant quatre hores i mitja. Foto: Andreu Oliveras


Detingut el tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya

Amb motiu de l'operació Petrum, aquest matí agents de la Guàrdia Civil han detingut a onze persones i han fet fins a 22 registres. Entre els arrestats hi ha el tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya, Andreu Viloca. També s'han detingut, per ordre del jutjat del Vendell, diversos empresaris acusats de pagar presumptes comissions il·legals. Entre els arrestats hi ha Josep Antoni Rosell, director general de l'empresa pública Infraestructures.cat, l'antiga GISA.

Després de la detenció de Viloca al seu domicili particular els agents l'han portat a la seu de Convergència al carrer Còrsega. Hores d'ara hi continuen una desena d'agents així com el mateix tresorer de CDC i de la seva fundació mentre que dos fiscals anticorrupció hi han estat una mitja hora. A part de l'Ajuntament d'Olot, aquest matí també s'han produït registres al de Sant Fruitós del Bages així com en diverses empreses i domicilis particulars de Barcelona i Madrid.

La detenció del tresorer de CDC coincideix amb el mateix dia que el president Artur Mas ha signat el decret de convocatòria del Parlament de Catalunya. Artur Mas ha qualificat de "caça major" l'operació Petrum i ha assegurat que "hi ha una sobreactuació i una exageració que no són alienes al moment polític". Mas ha demanat comparèixer al Parlament per defensar la transperència del Govern.

Més informació: En directe a NacióDigital

Arxivat a