Llum verda als comptes d'Olot del 2016 gràcies a la majoria de CiU i PSC

Els comptes contemplen, entre altres, una partida per atendre els refugiats i la contractació d'una persona dedicada a incorporar pisos buits a la borsa de lloguer social | L'oposició els critica i no hi vota a favor

L'equip de govern aprova sense problemes els pressupostos del 2016
L'equip de govern aprova sense problemes els pressupostos del 2016 | Martí Albesa
Andreu Oliveras
30 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:42h

L'equip de govern ha aprovat sense problemes els pressupostos del 2016. Foto: Martí Albesa


Cap sorpresa al ple municipal i la majoria absoluta sociovergent ha permès tirar endavant els números del 2016; "un pressupost prudent i realista" segons la regidora responsable de l'àrea d'economia, Núria Fité. CiU i PSC hi han votat a favor, ERC s'ha abstingut i la CUP i Olot en Comú han expressat el seu vot en contra.

Els comptes preveuen, entre altres, una partida per atendre els refugiats sirians que acabin arribant a la ciutat d'Olot. "Hi ha molta incertesa sobre quins recursos hi haurem de dedicar, sabem que vindran amb una dotació de 6.000 euros per a cadascun d'ells. De moment, creem la partida i l'anirem dotant a partir de les necessitats que anem tinguent", ha explicat el regidor de Benestar Social, Josep Berga. 

En aquesta àrea, els pressupostos també preveuen la contractació d'una persona dedicada exclusivament a contactar amb els propietaris de pisos buits i convèncer-los de posar els habitatges a la borsa de lloguer social. 

Els comptes incorporen partides destinades a crear un espai de co-working, a reformar l'edifici de Can Montsà (seu de la FES), dignificar l'entorn del riu Fluvià i començar a fer algunes de les accions del pla de reforma integral del barri de Sant Miquel. 
 

L'oposició ha reclamat uns pressupostos fets pels ciutadans. Foto: Martí Albesa


Rebuig per part de l'oposició

L'oposició no comparteix aquests números i tots els grups fora del govern local han reclamat uns pressupostos participatius on la ciutadania pugui decidir a què destinar els recursos. El regidor d'Esquerra Lluís Juncà critica a Convergència que només ha incorporat aquelles propostes de l'oposició que CiU també incorporava al seu programa electoral, rebutjant totes les altres. Tot i així, la seva abstenció és per estendre la mà en "buscar consensos amplis per als grans temes de ciutat". 

La CUP considera que cal canviar la manera de presentar els números i penjar-los al web de l'ajuntament per tal que qualsevol ciutadà els pugui consultar i entendre. A més, tampoc estan d'acord amb el model que se'n desprèn. "Amb la que està caient no acceptarem l'afirmació de pensar que tot es fa com es feia abans. S'ha acabat el temps de les vaques grasses, de recordar els alcaldes pel nombre d'obres que han fet" ha etzibat la regidora Anna Descals.

El representant d'Olot en Comú ha posat el focus en el col·lectiu d'aturats, sobretot els majors de 40 anys, i en reobrir la llar d'infants municipal del barri de Sant Miquel. Xavier Garcia, a més, també ha reclamat que els comptes municipals estiguin dipositats a la banca ètica: "Proposem que el pressupost de l'ICCO estigui gestionat per la banca ètica amb la idea que en un futur tot el pressupost de l'Ajuntament d'Olot fos gestionat per aquestes entitats". 
 

Olot en Comú proposa que l'ajuntament operi a través d'una banca ètica. Foto: Martí Albesa

Arxivat a