Olot en Comú demana a l'Ajuntament serveis gratuïts pels ciutadans afectats en les clàusules sòl

Reclamen que el consistori informi i assessori gratuïtament | Es calcula que són milers els ciutadans d’Olot que s’han vist afectats per les clàusules

Xavier García, portaveu d'Olot en Comú
Xavier García, portaveu d'Olot en Comú | Pau Masó
Pau Masó
25 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:32h
A través d’una moció, el grup municipal d’Olot en Comú ha presentat una proposta que té per objectiu que l’Ajuntament informi i assessori als afectats de les clàusules sòl de forma gratuïta. Reclamen que l’ens defensi els interessos de les persones afectades i els acompanyi en el procés de reclamació. La moció presentada també busca que s’arribi a un acord amb el Col·legi d’Advocats de Girona per col·laborar en la defensa jurídica dels afectats. A més exigeix una reunió entre bancs i caixes del municipi amb els representats dels grups municipals de l’Ajuntament i les associacions de veïns. Per últim, el document presentat per Olot en Comú també insta al Consell Comarcal de la Garrotxa a donar suport i a reforçar els serveis necessaris per l’atenció a les persones afectades.
 
Segons el partit, es calcula que les clàusules sòl a Olot han afectat milers de ciutadans i que això hauria de motivar al consistori a tirar endavant serveis per als afectats. En el proper ple el partit portarà la moció a debat, tot i que Xavier García, portaveu d’Olot en Comú, assegura que ha percebut una “sensibilitat positiva” per votar favorablement a la proposta des de la resta de grups municipals. “Espero que s’acabi aprovant, i ho espero de tot cor perquè entenc que és un servei que l’Ajuntament ha d’oferir als seus ciutadans”, ha assegurat García.
 
El Consell de Ministres espanyol va aprovar el 20 de gener un Decret Llei sobre les clàusules sòl que l’opinió pública considera insuficient. De fet, el decret deixa la porta oberta als bancs a contestar les peticions dels afectats o a rebutjar-les sense oferir cap valoració econòmica als clients. Tampoc estableix cap règim sancionador contra les entitats bancàries que incompleixin els seus requisits. 
Arxivat a