Plataforma per Catalunya surt amb la cua entre cames del ple d'Olot

La formació xenòfoba pretenia que s'aprovés una moció per controlar la "radicalització de les mesquites" a Olot, però ha estat rebutjada per unanimitat per tots els grups municipals

Els regidors de la CUP i el d'Olot en Comú, aquí en primer terme, s'han girat d'esquena durant la intervenció d'Ignasi Mulleras, portaveu del partit xenòfob.
Els regidors de la CUP i el d'Olot en Comú, aquí en primer terme, s'han girat d'esquena durant la intervenció d'Ignasi Mulleras, portaveu del partit xenòfob. | Xavier Borràs.
26 d'octubre del 2017
Actualitzat el 24 de novembre a les 15:54h
Ignasi Mulleras, portaveu de Plataforma per Catalunya a Olot, i la mitja dotzena de militants d'aquest partit xenòfob, han sortit avui amb la cua entre cames de la sala de sessions després que el ple de l'Ajuntament hagi rebutjat per unanimitat una moció que presentaven en què, amb motiu dels atemptats gihadistes patits a l'agost a Barcelona i Cambrils, pretenien "controlar la radicalització de l'Islam a les mesquites d'Olot".

Abans de començar la seva intervenció a peu dret, a tocar d'on seuen els membres de la CUP, el portaveu de PxC li ha demanat a la regidora Mireia Tresserras que li passés una ampolla d'aigua, però la cupaire li ha dit que ho demanés a qui pertocava, que ella no era allà "per servir-lo". Després, mentre Mulleras defensava la moció, els regidors de la CUP i el d'Olot en Comú s'han girat d'esquena com a mostra de protesta davant la presència d'aquesta organització a la sala.

Un cop acabada la intervenció del portaveu de PxC, el batlle Josep M. Coromina ha manifestat que, precisament, Olot era un "model d'integració i de convivència", i que estar en contra de la violència no era "excusa per condemnar una comunitat o unes creences".

Mulleras s'ha limitat a comentar, en la rèplica, "que no esperàvem altra cosa" i ell i els qui l'acompanyaven han començat a desfilar cap a fora de la sala –mentre es procedia a rebutjar a mà alçada per part de tots els grups la moció– i algun d'ells ha renegat ostensiblement –"Fills de puta", ha dit– i ha mostrat actitud amenaçadora.

Entre el públic assistent, hi havia un nombrós grup de musulmans, que han aplaudit quan s'ha procedit a la derrota de la moció.
Arxivat a