Els preparatius del ranxo començaran diumenge vinent amb la recollida dels ingredients que es faran servir per cuinar aquest àpat de carnaval i dilluns es fa la recollida per les cases de pagès del poble. El dimarts del ranxo, a les sis del matí, es comença a encendre el foc per fer bullir laigua de les peroles (100 litres daigua a cada perola). A banda, a cada perola es posa entre 5 i 6 quilos de carn de porc i de vedella, 5 o 6 ossos de pernil, entre 40 i 50 quilos de mongeta seca, uns 12 quilos de patates i una quantitat igual de ceba. Entre totes les peroles s'hi posen 70 quilos de tomàquets. El ranxo està a punt de ser servit al voltant de les dues del migdia, moment en què la Plaça Lluís Companys acull una gran concentració de persones que esperen per recollir la seva ració de ranxo després dels tastes que faran les autoritats.
ARA A PORTADA
Publicat el 20 de febrer de 2009 a les 17:02
Et pot interessar
-
Societat Unes 200 persones es manifesten per una ciutat «neta» i «digna»: «Girona no enamora, Girona olora»
-
Societat Dispositiu policial per tallar la llum i l'aigua del bloc ocupat de la ronda Ferran Puig de Girona
-
Societat S'incendia un camió cisterna a l'AP-7 a l'Alt Empordà
-
Societat La nova plataforma Recuperem Girona convoca una concentració per reclamar una ciutat «neta i digna»
-
Societat Els Mossos de Girona reconeixen que hi ha «un problema» amb l'assentament de les bandes criminals
-
Societat Girona inaugura la comissaria compartida de Santa Eugènia que reforçarà la presència policial a tres barris de la ciutat