Els preparatius del ranxo començaran diumenge vinent amb la recollida dels ingredients que es faran servir per cuinar aquest àpat de carnaval i dilluns es fa la recollida per les cases de pagès del poble. El dimarts del ranxo, a les sis del matí, es comença a encendre el foc per fer bullir laigua de les peroles (100 litres daigua a cada perola). A banda, a cada perola es posa entre 5 i 6 quilos de carn de porc i de vedella, 5 o 6 ossos de pernil, entre 40 i 50 quilos de mongeta seca, uns 12 quilos de patates i una quantitat igual de ceba. Entre totes les peroles s'hi posen 70 quilos de tomàquets. El ranxo està a punt de ser servit al voltant de les dues del migdia, moment en què la Plaça Lluís Companys acull una gran concentració de persones que esperen per recollir la seva ració de ranxo després dels tastes que faran les autoritats.
ARA A PORTADA
Publicat el 20 de febrer de 2009 a les 17:02
Et pot interessar
-
Societat Lloret de Mar suspèn un any l'obertura de nous negocis de souvenirs o manicura al nucli antic
-
Societat Detenen a un home per 46 delictes contra estrangers i falsificació de lloguers a Palafrugell
-
Societat Torna «Viu l'estiu a Girona» amb una vintena d'activitats per a finals d'estiu
-
Societat Atrapen quatre cops en cinc dies un lladre a Sant Feliu de Guíxols
-
Societat L'ACA divideix en dues unitats l’aqüífer Fluvià-Muga per millorar la gestió de l'aigua en cas de sequera
-
Societat Detingut un estudiant d'informàtica a Roses per fer ciberatacs