Unes 200 persones fan el CIM amb la DO Empordà

Va ser el passat 7 d'agost, al Puigmal

Publicat el 16 d’agost de 2010 a les 20:42

Unes dues-centes persones van fer el cim del Puigmal, aquest dissabte 7 d’agost, juntament amb la Dominació d’Origen Empordà. I és que el Consell Regulador, amb el suport del Club Alpí Palamós, va organitzar una convocatòria pública per fer un tast de vins de l’Empordà al cim del Puigmal.

Una insòlita expedició que va ser ben acollida per part d’uns 200 participants, que van enfilar el cim ben aviat al matí. L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb un alt contingut simbòlic, era situar, per primera vegada, els vins de l’Empordà al punt més alt de les comarques gironines.

L’èxit va superar totes les previsions. El tast es va poder fer gràcies al fet que tretze cellers de la DO Empordà van pujar quatre ampolles del seu millor vi. A més, des de l’organització es va lliurar una copa a l’inici de l’expedició a cada un dels dos-cents participants per tal de poder fer el tast de vins una vegada assolit el cim. Els que es van apuntar a la iniciativa eren ben diversos: des d’excursionistes experimentats a aficionats al vi, tots es van unir atrets per la original proposta de la DO Empordà.

Des de l’organització valoren molt positivament l’experiència i asseguren qu “no es descarta de repetir aquesta experiència o una de semblant en una altra ocasió”, explica Josep Blanch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà, el qual afegeix que “a banda que el temps va acompanyar l’expedició, la satisfacció dels components després de l’esforç realitzat va ser complert”.L’esdeveniment, més enllà del seu valor esportiu i enològic, és un senyal del dinamisme de la DO, integrada en bona part per cellerers joves, i una crida informal al caràcter saludable del vi. També vol posar sobre la taula el vi de l’Empordà com un vi d’alçada, a més de ser el vi dels gironins.

Els participants van fer un ascens de tres hores i dues més de descens. Es va fer el cim pels voltants del migdia, i un cop allà es va celebrar el tast de vins.

Posteriorment va organitzar el dinar i a les 16h s’iniciava el retorn cap a Fontalba, punt d’inici de l’expedició.

Cellers participants
Els 13 cellers que van participar en aquesta ascensió van ser:
Celler Arché Pagés (Capmany) amb el vi Cartesius 2005
Celler Can Sais (Vall·llobrega) amb Temptació 2009
Celler Cooperatiu d’Espolla (Espolla) amb Moscatell Empordà 2009
Empordàlia (Pau) amb Sinols Criança 2007
*lavinyeta (Mollet de Peralada) amb Llavors 2008
Celler Martí Fabra (Sant Climent Sescebes) amb Masia Carreras 2006
Mas Pòlit (Vilamaniscle) amb Mas Pòlit 2008
masetplana (Garriguella) amb A21 2006
Grup Oliveda (Capmany) amb Furot 2003
Oliver Conti (Capmany) amb Treyu 2009
Pere Guardiola (Capmany) amb Floresta blanc 2009
Terra Remota (Sant Climent Sescebes) amb Clos Adrien 2007
Vinyes dels Aspres (Cantallops) amb S’Alou 2006

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà vetlla per la qualitat i la producció del vi i per la consolidació d’una imatge de prestigi. Actualment, la zona de producció ocupa una superfície d’unes 2.000 hectàrees de vinya i la integren una quarantena de cellers i més de 400 viticultors.