Els vins de l'Empordà i els Castellers de Figueres fan créixer el Puigmal

300 persones i una desena de cellers han celebrat un tast a gairebé 3.000 metres d'alçada

VADEVI.cat
25 de juliol de 2013, 08:54
El tast de vins empordanesos va aplegar 300 persones al cim del Puigmal
El tast de vins empordanesos va aplegar 300 persones al cim del Puigmal
El tast de vins empordanesos va aplegar 300 persones al cim del Puigmal

Unes 300 persones i una desena de cellers han participat en la quarta edició del tast organitzat pel Consell Regulador de la denominació d'origen empordanesa. La xifra de participants és la més elevada de totes les edicions que s'han celebrat fins ara.

Una de les grans novetats d'enguany ha estat la col·laboració dels Castellers de Figueres, que han realitzat un espectacular pilar al cim de la muntanya. Un imatge simbòlica que vol posar de manifest l'esforç dels cellers empordanesos per millorar els seus vins i la intenció de situar-los el més amunt possible.

Acompanyats pel bon temps, els participants han iniciat l'ascensió al cim des del Coll de Fontalba a les vuit del matí. En poc més de tres hores, els excursionistes han coronat el cim del Puigmal, a gairebé 3.000 metres d'alçada, on s'ha realitzat la inauguració del tast d'alçada amb l'actuació de la colla castellera de la capital de l'Alt Empordà. Posteriorment, s'ha celebrat el tast i cap, quarts de dues de la tarda, s'ha iniciat el descens.

El tast ha comptat enguany amb vins dels cellers: *lavinyeta, AV Bodeguers, Arché Pagès, CanSais, Celler Cooperatiu d'Espolla, Clos d'Agon, Masetplana, Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.