El santuari de la Mare de Déu dels Ãngels disposa de tres compostadors grans on gestionen les restes orgà niques provinents de la cuina del restaurant. Aquestes restes, juntament amb la poda triturada provinent de la gestió forestal de lÂentorn, permeten lÂobtenció dÂun adob de qualitat. Tenint en compte que la fracció orgà nica representa un 38 % en pes de la bossa dÂescombraries i que el restaurant és considerat gran productor de fracció orgà nica pel gran volum de residus que genera dÂaquesta tipologia (aproximadament 30 menús diaris), cal destacar la importà ncia de gestionar-los mitjançant el compostatge casolà . Totes aquestes deixalles desapareixen del circuit municipal i es converteixen en compost per al restaurant.
Fins al desembre de 2007 sÂhan gestionat dins el compostador uns 700 litres de residus orgà nics i una part equivalent de poda triturada.
LÂobjectiu dÂaquesta sessió és la promoció i la difusió del compostatge al Gironès. Actualment hem fet campanya de compostatge casolà a 23 municipis de la comarca del Gironès i en total som 467 compostaires. Per tant, pretenem que vinguin compostaires de la comarca per tal dÂintercanviar experiències, aixà com restaurants i grans generadors de la comarca.
També es vol habilitar un punt informatiu sobre el compostatge en el lloc on sÂhan instalÂlat aquests compostadors, que és lÂaccés del santuari.
Entre tots hem evitat que 278 tones de residus orgà nics hagin anat a lÂabocador!