CompostARC 2008, setmana del compostatge

Publicat el 07 de febrer de 2008 a les 14:18
 
El santuari de la Mare de Déu dels Àngels disposa de tres compostadors grans on gestionen les restes orgàniques provinents de la cuina del restaurant. Aquestes restes, juntament amb la poda triturada provinent de la gestió forestal de l’entorn, permeten l’obtenció d’un adob de qualitat. Tenint en compte que la fracció orgànica representa un 38 % en pes de la bossa d’escombraries i que el restaurant és considerat gran productor de fracció orgànica pel gran volum de residus que genera d’aquesta tipologia (aproximadament 30 menús diaris), cal destacar la importància de gestionar-los mitjançant el compostatge casolà. Totes aquestes deixalles desapareixen del circuit municipal i es converteixen en compost per al restaurant.
 
Fins al desembre de 2007 s’han gestionat dins el compostador uns 700 litres de residus orgànics i una part equivalent de poda triturada.
 
L’objectiu d’aquesta sessió és la promoció i la difusió del compostatge al Gironès. Actualment hem fet campanya de compostatge casolà a 23 municipis de la comarca del Gironès i en total som 467 compostaires. Per tant, pretenem que vinguin compostaires de la comarca per tal d’intercanviar experiències, així com restaurants i grans generadors de la comarca.
 
També es vol habilitar un punt informatiu sobre el compostatge en el lloc on s’han instal•lat aquests compostadors, que és l’accés del santuari.
 
Entre tots hem evitat que 278 tones de residus orgànics hagin anat a l’abocador!