Dipsalut i el Fòrum Gastronòmic, amb l'alimentació saludable

L'edició d'enguany inclou un nou eix temàtic per conscienciar del paper determinant de l'alimentació en la salut.

Publicat el 17 de febrer de 2011 a les 17:18
Enguany el Fòrum Gastronòmic Girona 2011 inclou un nou eix temàtic dins el seu programa d’activitats. S’anomena “Alimentació i Salut” i vol contribuir a conscienciar, tant als professionals de la gastronomia com a la població en general, del paper determinant de l’alimentació en la salut de les persones. Dins aquest nou àmbit temàtic es faran activitats com conferències, demostracions de cuina saludable o tallers. Aquesta iniciativa compta amb el suport de Dipsalut.
 
El bloc “Alimentació i Salut” comptarà amb la participació de metges, nutricionistes, antropòlegs sociòlegs i altres científics de renom mundial que hi exposaran els seus coneixements i obriran el debat entorn la necessitat col·lectiva d’entendre l’alimentació com un element clau en la salut. Alguns dels camps en què s’aprofundirà són: la genètica i els hàbits alimentaris, les tendències alimentàries actuals o els reptes de la modernitat en alimentació i salut. Entre els ponents, hi haurà José M. Ordovás (director del laboratori de nutrició i genètica de la Universitat de Tufts, Boston), Ildefonso Hernández (director general de salut pública i sanitat del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad) o Jesús Contreras (doctor en Antroplogia de la UB).
 
També s’han organitzat ponències, taules rodones, demostracions de cuina i tallers sobre els productes agroalimentaris, els menjadors escolars, al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, l’elaboració de dolços saludables, la cuina macrobiòtica o l’alimentació anti-agging. Entre els cuiners que participen en les demostracions i tallers hi ha Carme Ruscalleda, Frank Cai, Luca Montersino, Xavier Pellicer o Bernat Benbassat.