 L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans; el conseller de Treball i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el delegat del Govern a les comarques gironines, Eudald Casadesús, en el moment de la inauguració oficial del Fòrum Gastronòmic de Girona. Foto: Mireia Recasens / ACN
 L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans; el conseller de Treball i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i el delegat del Govern a les comarques gironines, Eudald Casadesús, en el moment de la inauguració oficial del Fòrum Gastronòmic de Girona. Foto: Mireia Recasens / ACNEl Fòrum Gastronòmic de Girona ha obert aquest diumenge les portes en la seva edició més internacional i participativa. En l'acte d'inauguració, les autoritats presents han recordat el cuiner desaparegut Santi Santamaria amb un minut de silenci. El conseller d'Empresa i Ocupació, que ha presidit la inauguració, ha assegurat que el fundador de Can Fabes ha estat un 'embaixador extraordinari' de la cuina catalana al món. El certamen compta amb 15.000 m2 repartits en tres escenaris: el Palau de Fires, l'Auditori i una enorme carpa instal·lada a la Devesa. La ciutat de Girona es converteix durant quatre dies en la capital mundial de la gastronomia i preveu rebre uns 30.000 visitants.

 
         
															 
															 
															 
															 
															 
								 
												 
												 
												 
												 
												