El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, al Fòrum Gastronòmic

La Guia Gastronòmica de les comarques gironines es reedita per presentar al visitant la riquesa gastronòmica i els valors que conté la demarcació.

  • 576_1298311871pctb
Publicat el 21 de febrer de 2011 a les 19:10

En el marc del Fòrum Gastronòmic que té lloc a Girona del 20 al 23 de febrer, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona portarà a terme diferents accions per promocionar l’oferta gastronòmica de les comarques de Girona, com a element fonamental de la riquesa cultural o patrimonial que forma part important del conjunt dels productes turístics que ofereix la destinació als seus visitants i que gaudeix d’un recorregut prestigi a nivell nacional, estatal i internacional.

El Patronat de Turisme, patrocinador del Fòrum Gastronòmic de Girona, aprofita l’esdeveniment per difondre i projectar les marques turístiques Costa Brava i Pirineu de Girona en diversos actes, presentacions i, a la mateixa fira, a través d’un punt d’informació turístic. Així mateix, el Patronat de Turisme organitza, junt amb l’Agència Catalana de Turisme i el Fòrum Gastronòmic, un viatge de premsa per a un grup de dotze periodistes internacionals que durant quatre dies assistiran a la fira i congrés d’enogastronomia i coneixeran nombrosos aspectes de la destinació gironina.

El Patronat de Turisme i el Fòrum Gastronòmic utilitzaran totes les sinèrgies possibles en temes de publicitat i presència de marca amb l’objectiu de projectar turísticament la gastronomia de les comarques gironines.

Reedició de la Guia gastronòmica de les comarques de Girona

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona presenta , avui dilluns 21 de febrer a l’espai Llibreria Biblioteca del Gremi de Llibreters de Girona situat al Palau de Fires de Girona, la reedició de la Guia Gastronòmica de les comarques gironines coincidint amb la presentació del llibre 2011, 20 estrelles, que GastronomiaOci publicarà en el mes d’abril. La guia que té per objectiu presentar al visitant la riquesa gastronòmica i els valors que conté la demarcació. La publicació té 130 pàgines, trenta pàgines més que l’anterior edició, es concep com a guia o directori i no com a catàleg. El que recull és una selecció dels restaurants que destaquen les principals guies gastronòmiques al nostre país.

El contingut de la guia es divideix en set grans apartats que tracten aspectes de la gastronomia de la demarcació, com la seva història, els productes, els cuiners i els plats típics, els col·lectius de cuina de la demarcació, els cellers de la DO Empordà i una selecció de restaurants que actuen com a referents de la demarcació i apareixen a les guies de restaurants més destacades. La guia conté més de 170 restaurants, els restaurants que han estat guardonats enguany amb les prestigioses estrelles Michelin, 44 cellers de la DO Empordà, el calendari de mostres i campanyes gastronòmiques, el mapa de la zona i una fitxa detallada de cadascun dels establiments seleccionats amb la seva respectiva fotografia.

La guia, que estrena format, disseny i incorpora noves fotografies d’alta qualitat, surt en català i castellà amb una tirada de 7.500 exemplars en cada idioma. Properament s’editarà en francès i anglès. El Patronat de Turisme la distribueix a través de les oficines de turisme de les comarques de Girona i la xarxa d’oficines de l’Agència Catalana de Turisme i les fires de turisme a les quals assisteixi l’entitat, així com també, es difon entre agents de viatges i mitjans de comunicació especialitzats i interessats en descobrir la gastronomia de la destinació, i en organismes públics i entitats amb competències en aquesta matèria.

La col·lecció de publicacions turístiques monogràfiques que edita el Patronat de Turisme Costa Brava Girona dedicada a productes com gastronomia, senderisme, golf, vies verdes, activitats nàutiques, turisme de salut i belles, i rutes culturals, respon a la necessitat de seguir implantant i consolidant productes que ampliïn i estructurin els productes turístics de la zona i, al mateix temps, complementin el nombre de publicacions adreçades a l’oferta d’interès turístic de les comarques de Girona a fi d’oferir un servei acurat i satisfactori als visitants del nostre territori.

El viatge de premsa del Fòrum Gastronòmic Girona 2011

Coincidint amb la celebració del congrés del Fòrum Gastronòmic Girona 2011, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona participa activament en l’organització d’un viatge de premsa per a periodistes de mitjans internacionals especialitzats en gastronomia amb l’objectiu de donar-los a conèixer la cuina, els cuiners, els restaurants i diversos aspectes de l’oferta turística de la destinació Costa Brava i el rerepaís.

Durant quatre jornades, els periodistes dels mitjans Cook Òrt i Exploratricedesaveurs, de França, La Cucina del Corriere della Sera, Buona Cucina, Gamberro Rosso, Traveller i La Republica, d’Itàlia, Cook Magazine, de Bèlgica, Miljonair, d’Holanda, Foinse, d’Irlanda, Oje, de Portugal, entre d’altres visiten el litoral gironí amb una excursió en vaixell, el Teatre Museu Dalí i la comarca de la Garrotxa. També, realitzen una visita a un celler de la DO Empordà i descobreixen la gastronomia de la zona a través d’una classe de cuina i àpats degustació.