El Patronat de Turisme presenta el Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel

També s'ha presentat la guia L'estiu festiu i gastronòmic Costa Brava 2010

Publicat el 29 d’abril de 2010 a les 19:49

Aquest dimarts al migdia, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha presentat el Tour Gastronòmic Costa Brava –San Miguel  i la guia L’estiu festiu i gastronòmic 2010 a Girona en un acte al que han assistit restaurants participants en el Menú del Centenari, alcaldes i regidors de turisme dels 22 municipis de la Costa Brava, organitzadors de les 12 festes que es recorren amb el Tour Gastronòmic i mitjans de comunicació.
 
La presentació que ha tingut lloc al Pati del Claustre de la Diputació de Girona hi ha anat a càrrec del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert, l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, el conseller delegat de San Miguel, Javier Pérez Farguell, i la cap de l’Oficina del Centenari de la Costa Brava, Carme Polo.
 
D’una banda, el Patronat de Turisme i l’empresa San Miguel han presentat el Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel, projecte promocional que uneix el maridatge de la cervesa i la bona cuina, amb la singularitat de diferents festes i esdeveniments populars, tradicionals i significatius que se celebren en diferents poblacions de la Costa Brava des del mes de maig fins al mes de setembre de 2010.
 
En la presentació, Enric Vilert ha manifestat que <> També ha recordat que <>. Finalment, també ha fet referència a l’altre valor de la Costa Brava que es promociona amb aquest Tour Gastronòmic dient que <>.
 
Javier Pérez Farguell ha mostrat la seva satisfacció per participar en aquesta acció promocional que <>. També ha volgut explicar que <>.
 
L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha manifestat que <>. Pagans ha afegit que <>.
 
La presentació ha finalitzat amb la degustació de tres tastos -escalivada amb anxoves, botifarra dolça amb poma i brandada de bacallà amb cervesa-, d’una selecció de plats que formen part del Tour Gastronòmic acompanyats de cervesa San Miguel elaborats pel cuiner Oriol Blanes de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà.
 
Durant l’acte també s’ha presentant i distribuït una nova publicació del Patronat de Turisme que té per objectiu difondre la guia L’estiu festiu i gastronòmic Costa Brava 2010 on s’expliquen les 12 festes per les quals passa el Tour així com d’altres esdeveniments culturals i festius destacats i representatius de la Costa Brava.
 
El Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel
 
Dotze són els municipis que acullen una instal·lació itinerant de 24 m2 que oferirà degustacions dels plats més característics i propis de la zona. Per a la seva elaboració, s’ha trobat la complicitat dels restaurants de cada zona i que participen en el Menú del Centenari, coordinats pel cuiner Oriol Blanes l'Aula Gastronòmica de l'Empordà. Concretament, els municipis participants seran Girona, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Palafrugell, Llançà, Blanes, Lloret de Mar, Cadaqués, Tossa de Mar, Begur i Castelló d'Empúries.

La ciutat de Girona és el primer dels dotze municipis que acull el Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel. Concretament, la Plaça de la Independència serà l’espai on durant el cap de setmana del 9 i 10 de maig se serviran tastets de plats de la Carta de la Costa Brava amb cervesa San Miguel. Els restaurants que participen en aquesta primera acció són l’Hotel Carlemany, Albareda, La Penyora, Alemanys, tots de Girona, La Formiga de Porqueres, L’Aliança d’Anglès i La Plaça de Madremanya, de Madremanya, a més de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà.
 
El calendari
 
Un catàleg que presenta els dotze esdeveniments culturals, ubicant-los al mapa de la Costa Brava i ressaltant les seves qualitats. Les poblacions i esdeveniments i festes que formen part del recorregut del Tour són les següents:
Girona: Girona, temps de flors. El 8 i 9 de maig
Palamós: Terra de Mar Del 28 al 30 de maig
Sant Feliu de Guíxols: Festival del Mar 12 i 13 de juny
Roses: Revetlla de Sant Joan. 23 juny
Calella de Palafrugell: Cantada d'Havaneres. 3 juliol
Llançà: Processó marinera. Juliol 16
Blanes: Concurs Internacional de Focs. El 26 i 27 de juliol
Lloret de Mar: Festes de Santa Cristina i Ball de les Almorratxes. Juliol 24
Cadaqués: Trobada de Vela Llatina. 21 agost
Tossa de Mar: Concurs Internacional de Pintura Ràpida. 29 agost
Begur: Fira de Indians. Del 3 al 5 de setembre
Castelló d'Empúries. L’11 de setembre


www.costabrava100.org  
 
 
La guia L’estiu festiu i gastronòmic Costa Brava 2010
 
Aquesta nova publicació, editada a raó de l’organització de l’acció promocional del Tour Gastronòmic Costa Brava San Miguel amb motiu del Centenari, recull la descripció de les 12 festes i esdeveniments populars, tradicionals i significatives de la destinació on té lloc el Tour, a més de la descripció d’altres festes de la Costa Brava com les declarades d’Interès Nacional i festes com el primer sol de l’Any de Llafranc i Cadaqués, “El Pelegrí” de Tossa de Mar, el mercat Medieval de Castell- Platja d’Aro, la Fira Grecoromana Triumvirat Mediterrani de L’Escala, les Festes de Primavera de Palafrugell, la Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries, per esmentar-ne algunes. La guia conté un mapa de la demarcació de Girona en que se situen els esdeveniments descrits a la publicació.
 
La publicació, que té una tirada d’11.000 exemplars, s’edita en quatre idiomes –català, castellà, anglès i francès- i es distribueix entre els visitants a través de les oficines de turisme de la demarcació de Girona i l’estand del mateix Tour Gastronòmic del Patronat de Turisme.