L’oli nou de l’Empordà arriba a la Rambla de Girona

Del 4 al 19 de desembre Girona Bons Fogons celebra les Jornades de l’Oli Nou de l’Empordà

  • Edifici de betevé -
Publicat el 30 de novembre de 2010 a les 16:58

La Rambla de Girona acollirà el pròxim dissabte 4 de desembre a partir de les 12 del migdia la segona edició de l’acte popular de presentació de l’oli de la Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà. Hi haurà degustacions conduïdes pel gastrònom Pep Nogué, tastos i música en directe amb els Diables d’en Pere Botero. Es podrà adquirir oli dels trulls de la DOP Oli de l’Empordà, acabat de fer i d’envasar.

L’acte comptarà amb la presència del president del Consell Regulador de la DOP, Simon Casanovas; el director dels serveis territorials del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat a Girona, Josep Guix, i d’un representant de l’Ajuntament de Girona.

A més, el grup  gastronòmic Girona Bons Fogons se sumarà a l’esdeveniment amb les Jornades de l’Oli Nou de l’Empordà. Del 4 al 19 de desembre els restaurants Alemanys 3, Cal Ros, Delicius, Dic de l’Obac, El Celler de Can Roca, La Banyeta, La Riera de Sant Martí Vell, Maràngels, Massana i Quimera oferiran un plat especial amb l’oli de l’Empordà com a protagonista.


Un producte garantit

La Denominació d’Origen Protegida Oli de l’Empordà certifica la qualitat de l’oli d’oliva que es produeix a les dues comarques empordaneses i en alguns municipis del Pla de l’Estany i el Gironès. És una certificació impulsada pel departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i avalada per l’esforç dels productors que l’integren i de tots els agricultors. Els operadors que formen part de la DOP són els següents: Celler Cooperatiu d’Espolla; Empordàlia (Pau); Maria Mercedes Rovira (Roses); Or de l’Albera (Agullana); Pere Ylla (Cabanes); Rodau (Torroella de Fluvià); Xavier Maset (Garriguella); Can Solivera (Forallac); Mas Auro (Esponellà) i Serraferran (Ventalló).

Enguany, el Consell Regulador de la DOP Empordà preveu superar els 800.000 quilos de la campanya 2009/2010, a causa de les pluges de la tardor de l’any passat i les de la primavera d’aquest, que han contribuït a la floració dels arbres. La collita va començar fa dues setmanes i acabarà a finals de gener.


Girona Bons Fogons

El Grup Gastronòmic Girona Bons Fogons reprèn l’antic esperit de la Confraria dels Bons Fogons, creada per restauradors gironins a mitjan anys vuitanta, molt abans de l’explosió mediàtica de la gastronomia. Girona Bons Fogons recull el receptari històric propi de la ciutat i l’actualitza adaptant-lo a la filosofia de cada establiment, alhora que potencia els productes tradicionals de les comarques gironines.