Menjar carn processada, com ara salsitxes o bacó, por augmentar el risc de patir càncer de còlon i de recte, segons alerta l'Organització Mundial de la Salut. L'avís arriba després que l'Agència per a la Investigació Contra el Càncer (IARC) decidís incloure aquests productes dins el grup 1, on també hi ha substàncies com el tabac o l'amiant.
"El risc per a una persona de desenvolupar un càncer colorectal pel consum de carn processada continua sent petit, però augmenta amb la quantitat de carn que es consumeix", adverteix el doctor Kurt Straif, responsable del programa de l'Agència. L'estudi conclou que si es es mengen uns 50 grams de carn processada de forma diària, el risc de càncer colorectal incrementa un 18%.
L'IARC també ha classificat la carn vermella com a “probablement cancerígena pels humans”. “Aquest descobriment dóna encara més suport a les recomanacions de salut pública actuals per limitar el consum d'aquest producte”, remarca el doctor Christopher Wild, director de l'organisme. Segons explica, l'estudi permetrà a les agències de regulació valorar els riscos i els beneficis i “oferir les millors recomanacions de dieta possibles”.
L'informe l'han elaborat un grup de 22 experts de 10 països en el marc del Programa de Monografies de la IARC. Els científics han avaluat més de 800 investigacions sobre relació de més d'una dotzena de tipus de càncer amb el consum de carn vermella o processada.
Es considera carn processada aquella que ha estat transformada a través del curat, el fumat, la fermentació, o altres processos per millorar la seva conservació o el seu gust.
L'OMS confirma que la carn processada és cancerígena
Els experts conclouen que el consum de 50 grams diaris d'aquest producte, augmenta un 18% el risc de patir càncer colorectal
ARA A PORTADA
-
Jordi Viñas deixa l'alcaldia de Salt després de deu anys i anuncia la número 2 d'ERC com a successora
-
-
Serveis i indústria lideren el creixement econòmic de l'Eix Gironí el 2024, segons l’Anuari de BBVA Redacció
-
Més enllà de la prohibició de Barcelona: què pensen fer amb els pisos turístics Girona, Tarragona i Lleida? David Cobo
-
Publicat el 26 d’octubre de 2015 a les 17:40
Actualitzat el 26 d’octubre de 2015 a les 17:41
Et pot interessar
-
Societat
Girona educarà les famílies per reduir les deixalles que generen: seguir les 3R per ser una ciutat sostenible
-
Societat
Girona activarà 133 llits aquest hivern perquè els indigents puguin resguardar-se del fred
-
Societat
Un poble de Catalunya celebra Nadal amb un arbre de 9,5 metres d'alçada fet amb ganxet
-
Societat
SOS Costa Brava alerta de «greus dèficits» en la gestió dels espais protegits del litoral gironí
-
Societat
Girona fa el primer estudi sobre els usos del català a la ciutat
-
Societat
Un incendi crema part de la cuina del restaurant Normal dels germans Roca
