Reoberta la zona entre l'Escala i Cadaqués per a l'extracció de marisc

L'activitat s'havia prohibit per la presència del bacteri per sobre dels nivells de seguretat

Publicat el 08 d’abril de 2011 a les 18:32
La zona marítima entre l'Escala i Cadaqués -que porta el nom de CAT1-22- ha quedat reoberta per a l'extracció de marisc, després dels controls en compliment del programa de vigilància dels Departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i de Salut, que han verificat que els nivells d''Escheria coli' en aquest indret ha retornat a la normalitat. La setmana passada es va haver de prohibir l'extracció de marisc en detectar-lo per sobre els nivells de seguretat. Tot i així, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va assegura que el marisc que es comercialitza en els circuits habituals no suposen cap problema per a la salut per al consumidor.
 
Tal com es disposa en el Pla de seguiment, s'ha donat trasllat de la Resolució a les Confraries de Pescadors de l'àmbit afectat, les Associacions de Productors, les Capitanies i Autoritats Portuàries, les forces de seguretat, la direcció general de Salut Pública, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), la direcció general de Ports i Transports, i altres Autoritats, així com als Centres d'Expedició i Depuració de mol·luscs de Catalunya.