Una quarantena d'empleats de la cuina del Trueta denuncien la «manca de manteniment» en les instal·lacions

Publicat el 24 d’abril de 2009 a les 13:45
 
Els empleats han sortit a les onze del matí a les portes de l'hospital Josep Trueta de Girona. L'objectiu: denunciar les condicions laborals a la cuina i, alhora, donar a conèixer la 'repressió sindical' a la qual els sotmet l'empresa concessionària. Montalban ha assegurat que 'no escolten' les seves opinions i reclamacions i que 'sancionen' els treballadors que mostren alguna discrepància.
 
Segons Montalban, les principals reclamacions són per la precarietat en les instal·lacions, principalment del tren de rentat –el rentaplats per on passen els plats i coberts dels àpats-. El sindicat assegura que els equipaments tenen un 'deficient estat de conservació i manteniment' i que això suposa una càrrega addicional de feina per a la plantilla.
 
A més, critica que l'empresa està fent una 'persecució sindical' perquè ha expedientat un delegat del sindicat per una falta molt greu per haver manifestat les seves discrepàncies. També ha carregat durament contra la gerència de l'hospital perquè diuen que estan 'amagant el cap' i que no ha escoltat cap de les denúncies sobre l'estat de les instal·lacions que han fet els treballadors.
 
La directora de Serveis Generals de l'hospital, Margarita Mató, s'ha desvinculat dels problemes interns dels treballadors amb l'empresa. En relació a la denúncia per l'estat de manteniment de les instal·lacions, Mató ha assegurat que se segueixen tots els protocols i que, encara que els equipaments són vells, tenen totes les garanties de qualitat.
 
En aquest sentit, Mató ha posat sobre la taula que la cuina de l'hospital està sotmesa a diferents controls constants per evitar que hi hagi riscos envers els pacients i envers els mateixos treballadors de la cuina. Així, explica que la cuina ha obtingut 'la màxima puntuació possible' en l'auditoria externa per comprovar els protocols que segueixen. A més, ha explicat que a la cuina de l'hospital segueix un protocol de qualitat internacional que assegura la seguretat alimentària. La cuina serveix diàriament uns 300 menús per cada àpat.