Els preparatius del ranxo començaran diumenge vinent amb la recollida dels ingredients que es faran servir per cuinar aquest àpat de carnaval i dilluns es fa la recollida per les cases de pagès del poble. El dimarts del ranxo, a les sis del matí, es comença a encendre el foc per fer bullir laigua de les peroles (100 litres daigua a cada perola). A banda, a cada perola es posa entre 5 i 6 quilos de carn de porc i de vedella, 5 o 6 ossos de pernil, entre 40 i 50 quilos de mongeta seca, uns 12 quilos de patates i una quantitat igual de ceba. Entre totes les peroles s'hi posen 70 quilos de tomàquets. El ranxo està a punt de ser servit al voltant de les dues del migdia, moment en què la Plaça Lluís Companys acull una gran concentració de persones que esperen per recollir la seva ració de ranxo després dels tastes que faran les autoritats.
ARA A PORTADA
Publicat el 20 de febrer de 2009 a les 17:02
Et pot interessar
-
Societat «El tracte no és el que s'espera de la sanitat pública»: Lluc Salellas denuncia violència obstètrica al Trueta
-
Societat Obliguen un ramader a matar 230 vaques per 12 possibles casos de tuberculosi
-
Societat El Meteocat activa l'avís de perill a sis comarques per forts ruixats i tempestes
-
Societat Un violador reincident condemnat a Girona a nou anys i mig de presó
-
Societat Aquests són els noms més comuns al Gironès
-
Societat Una normativa limita els grups turístics a Girona i prohibeix l'ús de megàfons