Els preparatius del ranxo començaran diumenge vinent amb la recollida dels ingredients que es faran servir per cuinar aquest àpat de carnaval i dilluns es fa la recollida per les cases de pagès del poble. El dimarts del ranxo, a les sis del matí, es comença a encendre el foc per fer bullir laigua de les peroles (100 litres daigua a cada perola). A banda, a cada perola es posa entre 5 i 6 quilos de carn de porc i de vedella, 5 o 6 ossos de pernil, entre 40 i 50 quilos de mongeta seca, uns 12 quilos de patates i una quantitat igual de ceba. Entre totes les peroles s'hi posen 70 quilos de tomàquets. El ranxo està a punt de ser servit al voltant de les dues del migdia, moment en què la Plaça Lluís Companys acull una gran concentració de persones que esperen per recollir la seva ració de ranxo després dels tastes que faran les autoritats.
Vidreres ha començat avui les Festes de Carnaval
Ara a portada
Publicat el 20 de febrer de 2009 a les 17:02
Et pot interessar
-
Societat Així és el nou restaurant dels germans Roca a Sant Julià de Ramis: cuina catalana i homenatge a la mare
-
Societat El Barri Vell de Girona bull per Sant Jordi
-
Societat El Sindicat d'Habitatge de Salt demana al Parlament que creï una taula treball per resoldre "la situació d'emergència"
-
Societat Renfe oferirà 1.026 circulacions per carretera durant les obres entre Figueres i Portbou