Els preparatius del ranxo començaran diumenge vinent amb la recollida dels ingredients que es faran servir per cuinar aquest àpat de carnaval i dilluns es fa la recollida per les cases de pagès del poble. El dimarts del ranxo, a les sis del matí, es comença a encendre el foc per fer bullir laigua de les peroles (100 litres daigua a cada perola). A banda, a cada perola es posa entre 5 i 6 quilos de carn de porc i de vedella, 5 o 6 ossos de pernil, entre 40 i 50 quilos de mongeta seca, uns 12 quilos de patates i una quantitat igual de ceba. Entre totes les peroles s'hi posen 70 quilos de tomàquets. El ranxo està a punt de ser servit al voltant de les dues del migdia, moment en què la Plaça Lluís Companys acull una gran concentració de persones que esperen per recollir la seva ració de ranxo després dels tastes que faran les autoritats.
ARA A PORTADA
-
Més enllà de la prohibició de Barcelona: què pensen fer amb els pisos turístics Girona, Tarragona i Lleida? David Cobo
-
Serveis i indústria lideren el creixement econòmic de l'Eix Gironí el 2024, segons l’Anuari de BBVA Redacció
-
-
-
Girona educarà les famílies per reduir les deixalles que generen: seguir les 3R per ser una ciutat sostenible Redacció
Publicat el 20 de febrer de 2009 a les 17:02
Et pot interessar
-
Societat
Girona activarà 133 llits aquest hivern perquè els indigents puguin resguardar-se del fred
-
Societat
Un poble de Catalunya celebra Nadal amb un arbre de 9,5 metres d'alçada fet amb ganxet
-
Societat
SOS Costa Brava alerta de «greus dèficits» en la gestió dels espais protegits del litoral gironí
-
Societat
Girona fa el primer estudi sobre els usos del català a la ciutat
-
Societat
Un incendi crema part de la cuina del restaurant Normal dels germans Roca
-
Societat
Un radar de Girona ha posat 6.500 multes en tres mesos
