Els preparatius del ranxo començaran diumenge vinent amb la recollida dels ingredients que es faran servir per cuinar aquest àpat de carnaval i dilluns es fa la recollida per les cases de pagès del poble. El dimarts del ranxo, a les sis del matí, es comença a encendre el foc per fer bullir laigua de les peroles (100 litres daigua a cada perola). A banda, a cada perola es posa entre 5 i 6 quilos de carn de porc i de vedella, 5 o 6 ossos de pernil, entre 40 i 50 quilos de mongeta seca, uns 12 quilos de patates i una quantitat igual de ceba. Entre totes les peroles s'hi posen 70 quilos de tomàquets. El ranxo està a punt de ser servit al voltant de les dues del migdia, moment en què la Plaça Lluís Companys acull una gran concentració de persones que esperen per recollir la seva ració de ranxo després dels tastes que faran les autoritats.
ARA A PORTADA
Publicat el 20 de febrer de 2009 a les 17:02
Et pot interessar
-
Societat
Un ferit greu i dos lleus en una col·lisió frontal entre dos turismes a l'N-II a Fornells de la Selva
-
Societat
Un taller per a gent gran per evitar estafes virtuals inaugura la Catosfera
-
Societat
Girona es consolida com la capital digital catalana amb la 18a edició de la Catosfera
-
Societat
Un estudi gironí detecta causes hereditàries en un de cada deu joves morts sobtadament
-
Societat
El municipi de la Costa Brava que podria canviar de nom
-
Societat
Troben rates al CAP de Santa Coloma de Farners
