L’alcalde de Martorelles, Marc Candela, candidat d'ERC al Vallès Oriental

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha obert el congrés comarcal per escollir els candidats

Marc Candela durant la seva intervenció al congrés comarcal
Marc Candela durant la seva intervenció al congrés comarcal | Gerard Magrinyà
Nació
26 de març del 2024
Actualitzat a les 18:17h
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat Granollers aquest dilluns 25 de març per obrir el congrés comarcal per escollir els candidats del Vallès Oriental de les eleccions del Parlament de Catalunya del 12 de maig. El líder d’Esquerra Republicana va defensar la necessitat de reeditar  la presidència perquè “som els que obrim camí a diferència dels que defensen la nostàlgia”, en una sessió celebrada a la sala Sant Francesc de Granollers i en què la militància va escollir Marc Candela, alcalde de Martorelles, candidat del Vallès Oriental.

Aragonès va animar la militància a fer una campanya en positiu i defensant la feina feta per ERC al capdavant del govern català: “El 12 de maig, hi ha una cruïlla entre els que volen mirar el passat i els que volem continuar obrint camí. El PSC vol tornar a la Catalunya dels anys 80: tothom callat, que ningú es queixi  i anar obeint Madrid. I  els altres volen tornar a través de la nostàlgia a una restitució que no és política, és personal. Volen tornar al 27 d’octubre del 2017 intentant corregir  les males decisions que alguns van prendre”.

Esquerra Republicana, assegura Aragonès, “som els que volem obrir camí, i els que obrim camí som els que ens trobem els esbarzers, i quan obres camí et rasques i t’esgarrinxes, però fas que molta gent pugui venir al darrere. Hem obert camí amb els indults, amb la supressió de la sedició, gràcies a la qual alguns es poden presentar a les eleccions, i amb l’Amnistia”.

Aragonès també va afirmar que “el proper 12 de maig ens juguem un govern compromès amb limitar els preus del lloguer. Junts no ho ha fet mai, ho ha combatut i qui portava les polítiques d’habitatge ara està defensant els interessos de les immobiliàries, i PSC ha votat la llei d’habitatge arrossegant els peus".

Marc Candela, candidat vallesà

El congrés va continuar la fase ordinària amb la tria de les persones del Vallès Oriental que formaran part de la llista electoral dels comicis del 12 de maig pel Parlament de Catalunya. L’assemblea va escollir Marc Candela, alcalde de Martorelles, com a candidat comarcal per àmplia majoria. Així mateix, també conformaran part de la candidatura vallesana Gavina Garcia, de Granollers, Joan Masferrer, de Cardedeu, Ángeles Llive, de Caldes de Monbui, i Manoli Garrido, de Lliçà d’Amunt.

Candela, amb més de 20 anys de militància republicana –primer a Jovent Republicà i després a ERC– es va comprometre a “representar la diversitat de la comarca” i a “ser l’enllaç de les necessitats de cadascun dels municipis del Vallès Oriental” amb les institucions catalanes”. Es va comprometre a mantenir la línia vermella “perquè el quart cinturó no entri a la comarca”. Candela acaba d’encetar el seu tercer mandat com a alcalde de Martorelles i és el portaveu del grup republicà del Consell Comarcal des de l’anterior mandat.