Mollet aprova un pressupost de 87 milions d'euros

El capítol d'inversions arribarà als 7 milions d'euros, un 26% més si es compara amb el pressupost de 2023

Ajuntament de Mollet del Vallès
Ajuntament de Mollet del Vallès | Cedida
Nació
19 de desembre del 2023
Actualitzat el 19 de març del 2024 a les 14:04h
El ple de l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat aquest dilluns el pressupost municipal de 2024. Uns comptes que tenen com a objectiu reforçar l'escut social, incrementar els recursos destinats a garantir el manteniment i la qualitat de l'espai públic, consolidar l'oferta d'activitats culturals i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic . En total, 87 milions d'euros, un 2,94 % més que al 2023.
 
 
 
Per l'alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, "aquests pressupostos són els primers del mandat i comencen a incorporar els compromisos electorals que vam adquirir amb la ciutadania a les passades eleccions municipals. Estem convençuts que amb aquest pressupost seguim entomant els reptes principals que tenim com a ciutat".
 
 
 
Pel que fa al capítol de despeses, està previst incrementar notablement els recursos econòmics del capítol d'inversions, per a disposar de més recursos per invertir a places, carrers i zones verdes. També es planificarà i s'iniciarà l'execució dels plans de mandat en reasfaltats, voreres i enllumenat.
 
 
Pel que fa al capítol d'ingressos, amb un increment del 2,64% respecte al pressupost de l'any passat, el comptes preveuen l'actualització generalitzada del 5% de gran part dels impostos, taxes i preus públics municipals, aprovada al Ple d'octubre.  
 
 
 
El pressupost d'inversions per a l'exercici 2024 s'incrementa un 26,10% respecte al pressupost de 2023, fins a un total de 7 milions d'euros. Els pressupostos s'han aprovat amb els vots favorables del PSC, l'abstenció de Mollet en comú podem, PP i Vox i els vots en contra d'Ara Mollet ERC-EUiA i Junts per Catalunya Mollet.