MútuaTerrassa lidera un estudi per prevenir contagis de coronavirus amb una antiparasitari

Es tracta de la Ivermectina, un antibiòtic usat durant més de 40 anys en humans

Investigadors del projecte amb el Dr. Pérez Porcuna (esquerra) al capdavant.
Investigadors del projecte amb el Dr. Pérez Porcuna (esquerra) al capdavant. | MútuaTerrassa
NacióDigital
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:11h
Un grup d'investigació clínica format per professionals sanitaris de la Fundació Assistencial Mútua Terrassa i liderat pel Dr. Tomàs Pérez Porcuna -Doctor en Malalties Infeccioses i
Tropicals- ha iniciat aquesta setmana un assaig clínic per prevenir el contagi del coronavirus. L’estudi busca comprovar la validesa d’un medicament -la Ivermectina- per evitar la propagació de la malaltia.

Es tracta d’un antibiòtic usat com a antiparasitari amb més de 40 anys d'ús en humans i amb bona activitat in vitro contra SARS-CoV-2, informen els investigadors, que afegeixen que té "un gran potencial". A més, té molt bon perfil de seguretat, és relativament econòmic i resulta accessible des de bona part dels països del món. Alhora, les seves característiques fan que pugui prendre’s únicament una o dues vegades a la setmana.

L'estudi -autoritzat per l'Agència Espanyola del Medicament i pel Comitè Ètic d'Investigació amb Medicaments de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa- ha estat escollit per la Fundació Mi Grano de Arena com un dels 160 projectes que formen part de la campanya de crowdfunding #coronaretos (migranodearena.org).

Aquesta es va posar en marxa a principis de mes i el projecte -mitjançant més d’un centenar de donacions- ja ha aconseguit prop del 10% de l’aportació econòmica necessària per a dur-lo a terme. En el termini d’un mes i mig o dos és previst poder disposar dels primers resultats preliminars i en un període de tres o quatre mesos s’espera poder disposar dels resultats complerts.