«Bon govern, responsabilitat, diàleg i serenitat», els eixos de l'alcalde Vega

Alfredo Vega ha remarcat el seu compromís d'impulsar i liderar un projecte i un programa polític de progrés

Alfredo Vega, amb els símbols d'alcalde de Terrassa.
Alfredo Vega, amb els símbols d'alcalde de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
Redacció
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:24h
Alfredo Vega ha estat investit alcalde de Terrassa durant el ple extraordinari celebrat aquest dijous a l’Ajuntament. Vega ha estat nomenat alcalde com a candidat de la llista més votada a les darreres eleccions municipals de l’any 2015 (PSC-CP), després que a la votació cap de les tres candidatures presentades hagi obtingut majoria absoluta. Després de prometre complir fidelment les obligacions del càrrec d'alcalde de Terrassa d’acord amb la legislació vigent, Vega ha rebut la vara d’alcalde i la venera de Terrassa de mans del segon tinent d’alcalde, Noel Duque.

En els seus parlaments, el nou alcalde de Terrassa ha afirmat que assumeix el seu nomenament com a alcalde de Terrassa com un acte de servei i de compromís amb la ciutat i la ciutadania. De la mateixa manera, Vega ha remarcat el seu compromís d’”impulsar i liderar un projecte i un programa polític de progrés, obert al diàleg, a l’entesa i al pacte amb tothom qui vulgui posar per davant els interessos de la ciutat”.

L’alcalde ha afirmat que: “Terrassa es mereix un govern responsable, que estigui compromès a complir amb tots els seus compromisos, que treballi amb transparència i rigor, que sigui, com fins ara, un exemple d’honestedat i que representi la ciutat amb dignitat”. Vega ha afegit que per part seva i del futur govern municipal que es constituirà en els propers dies, la porta estarà oberta per buscar vies de diàleg amb els diferents grups i per continuar enfortint la cooperació amb tot el teixit d’associacions, entitats i col·lectius de la ciutat.

Bon govern, responsabilitat, diàleg i serenitat

El nou alcalde ha dit també en el seu discurs d’investidura que: “Des del govern municipal farem política de ciutat, política de progrés, molt atenta també a la situació que viuen ara mateix Catalunya, Espanya i la Unió Europea. Una política centrada en Terrassa i molt compromesa amb el lideratge de Terrassa com a tercera ciutat de Catalunya i com a ciutat de primera línia en molts àmbits econòmics, culturals, educatius, esportius i tants altres”.

Alfredo Vega ha fet, igualment, una crida a la responsabilitat i al diàleg, així com a “treballar per rebaixar la tensió del moment que viu el país i per enfortir la convivència i la democràcia”. Finalment, el nou alcalde ha parlat dels principals punts que s’ha marcat com a prioritaris fins al final del mandat: “Bon govern, responsabilitat, diàleg i serenitat, aquests són els quatre eixos de l’etapa que iniciem avui i que ens ha de portar a culminar aquest mandat, fent tota la feina que ens hem compromès a fer, representant dignament la nostra ciutat i construint cada dia una Terrassa que sigui realment millor, més justa, amb una vida millor per a tothom”.

Procediment d’elecció

El procediment d’elecció d’alcalde s’ha realitzat d’acord amb el que determina l’article 196 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General. S’han presentat tres candidats: Alfredo Vega (PSC-CP), Xavier Matilla (TeC) i Miquel Sàmper (PDeCAT). Després dels parlaments d’aquests, així com dels portaveus de la resta de grups municipals, els membres del Consistori han votat pel sistema de vot nominal. El recompte de vots ha estat el següent: Alfredo Vega, 9 vots; Xavier Matilla, 11 vots; Miquel Sàmper, 3 vots; abstencions, 4.

Segons la Llei Orgànica de Règim Electoral General, l'elecció de l'alcalde requereix majoria absoluta (14 vots en el cas dels ajuntaments formats per 27 regidors, com el de Terrassa). La mateixa llei estableix que, en cas de no haver-hi majoria absoluta, l'alcaldia correspondrà a la llista més votada. Per aquest motiu, en no obtenir cap candidat la majoria absoluta, la presidència ha proclamat alcalde Alfredo Vega com a candidat de la llista que va obtenir més vots a les eleccions municipals de 2015.