CiU: «Som la ciutat de les cortines de fum»

Els nacionalistes recriminen l'actitud de l'equip de govern per la seva incapacitat de reacció per resoldre els problemes de la ciutat

Lluïsa Tarrida
10 de maig del 2013
Soler, Rull i Vigués, explicant el seu projecte pel Parc de la Llar
Soler, Rull i Vigués, explicant el seu projecte pel Parc de la Llar | Lluïsa Tarrida
Soler, Rull i Vigués, explicant el seu projecte pel Parc de la Llar Foto: Lluïsa Tarrida

"Som la ciutat dels grans projectes i cortines de fum però amb un equip de govern incapaç de resoldre els problemes concrets" ha manifestat el president de CiU Terrassa, Josep Rull. Un d'aquests problemes concrets però vitals dels quals els nacionalistes han volgut tornar a posar sobre la taula és el Parc de la Llar, "un punt atractiu per aportar gent de fora la ciutat, que està molt ben dotat i amb bons operadors i que és un generador d'activitat comercial" però que té "un greu problema d'accessibilitat".

Convergència considera que Terrassa hauria de poder "competir" amb bones condicions amb les ofertes comercials de les ciutat de l'entorn, com el nou Parc creat a l'entorn de l'IKEA a Sabadell. Fa un any, la formació va demanar en un plenari que es busqués una solució per tal de facilitar l'accés al Parc de la Llar, a Can Parellada, "és una zona laberíntica i impossible de poder-hi entrar des de la sortida de la C-16". La resposta de part del govern va ser aleshores que s'estava estudiant un projecte de construcció de dos accessos des del nord i des del sud i un pont que travessés la riera de Les Arenes i que sortís des del carrer d'Itàlia. Un projecte pressupostat amb 1,4 milions d'euros i que amb la situació actual resulta inviable.

Tot i així en el seu moment, l'aleshores regidor d'Urbanisme Jordi Ballart va assegurar que es podria realitzar de forma separada l'accés per la zona nord, des del carrer de Saturn, i que el pressupost era de 24 mil euros. El projecte estava pressupostat per fer-lo el mateix 2012, però a dia d'avui, un any després, CiU denuncia que "no s'ha fet res" per solucionar els accessos al Parc, fet que consideren "inadmissible, ja que amb aquest temps han anat tancant establiments, alguns d'ells emblemàtics".

La federació demana una resposta "immediata que faciliti i agilitzi aquesta zona comercial que s'hauria de posar en valor". Entre les solucions que proposen els nacionalistes i que seria de fàcil execució i de poc pressupost hi ha, com ha explicat la portaveu de CiU Mariona Vigués, "demanar fer un petit giratori o rotonda provisional amb 'sevillanes' al carrer de Saturn que permeti fer un canvi de sentit i d'aquesta manera facilitar l'accés al Parc". I és que pel regidor Pere Soler "més que grans inversions el que cal és solucionar les petites coses que poden afavorir la bona marxa dels negocis".