El govern de Ballart marca les pautes per al mandat 2019-2023

Canvia els horaris dels plens i passaran a ser els últims divendres de mes, a les 9.30 hores

La primera Junta de Govern de l'alcalde Ballart
La primera Junta de Govern de l'alcalde Ballart | Ajuntament de Terrassa
NacióDigital
21 de juny del 2019
Actualitzat el 27 de juny a les 15:10h
El nou equip municipal de Terrassa, liderat per Jordi Ballart, ha engegat la maquinària aquest divendres, amb la celebració de la primer Junta de Govern. S'han tractat les primeres mesures a aplicar per al període 2019-2023 que passen per mesures concretes com ara, organitzar el nou equip i coordinar-lo amb l’estructura tècnica i administrativa; la creació de la nova àrea de Cicles de la vida i de les regidories de Rieres i Benestar Animal per fer de Terrassa; canvis a l’estructura municipal i la creació de la figura del coordinador general; elaboració del Pla de mandat i analitzar el pressupost d'enguany.

A més, també hi ha d'altres decisions "imminents" com prioritzar la seguretat, la recollida i neteja de la via pública, aturar la licitació del servei d'autobusos per "analitzar i valorar" un nou model, ha assegurat l'Ajuntament. Així com, demanar "una reunió urgent" amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Una altra de les normes establertes de cara als propers quatre anys ha estat el canvi de la celebració del ple. Passarà de ser els últims dijous de mes, i a la tarda, als divendres al matí, a partir de les 9.30. "Una mesura simbòlica" que demostra el "compromís municipal" d'un "canvi social". 

Ballart ha afirmat que "des del primer dia, anem per feina. Volem fer les coses bé, però acceptem d’entrada que ens podem equivocar i no tindrem cap mena d’inconvenient a reconèixer-ho i corregir-ho”. “Gestionarem les diferències amb serenitat, sempre posant per davant les polítiques de ciutat”, ha afegit el batlle. 

Valoració dels 100 dies 

L’alcalde ha assegurat que s’informarà dels avenços que es facin en cadascuna de les accions de govern a través de la web municipal i les xarxes socials i que es farà un primer balanç quan es compleixin els primers 100 dies de govern, és a dir, el proper 26 de setembre.

El primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, ha remarcat tres reptes que es marca el nou Govern. Per una banda, el de “tenir la capacitat de funcionar de manera ràpida i àgil, no només internament, sinó també en relació amb els altres partits” amb representació al consistori.