ICV i EUiA creen la marca Terrassa d'Iniciativa Verda - Unitat d'Esquerres per concórrer les eleccions municipals

Els partits es van despenjar de TeC i es presentaran en coalició a l'espera de saber si Podem se suma al projecte

Terrassa d'Iniciativa Verda - Unitat d'Esquerres
Terrassa d'Iniciativa Verda - Unitat d'Esquerres | Cedida
Redacció
03 d'abril del 2019
Actualitzat el 16 d'abril a les 11:32h
A pocs dies per finalitzar el termini legal per registrar candidatures a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig, a Terrassa encara queden molts dubtes per resoldre i coalicions per formar. Després de dies de debats i intercanvi d'opinions, les seccions locals d'ICV, amb Manel Pérez al capdavant, i d'EUiA, amb Ivan Martos, han formalitzat la voluntat de crear una coalició sota la marca Terrassa d'Iniciativa Verda - Unitat d'Esquerres (Ive Terrassa).

Fonts dels partits d'esquerres han manifestat a LaTorre que la persona que liderarà la candidatura està a l'espera de saber si finalment la llista de Podem, amb Eugenia López al capdavant, s'hi uneix. La nova coalició farà un acte dilluns vinent a la tarda on es donarà a conèixer més detalls sobre la candidatura i les persones i partits que la formaran. 

Cal recordar que l'any 2015 es va crear la coalició de Terrassa en Comú (TeC) liderada per Xavi Matialla, que precisament aglutinava totes aquestes forces d'esquerres. Una fórmula que amb el temps no ha estat del gust de tothom i fa pocs mesos ICV, EUiA i Podem van decidir allunyar-se de TeC i presentar-se per separat als comicis municipals. 

En un comunicat Ive Terrassa es descriu com un col·lectiu de persones "que provenim de l’activisme social i el compromís amb Terrassa, del món del treball, de l’educació, de la solidaritat o de la cultura". Asseguren que són persones amb militàncies prèvies, a l’històric PSUC, a Iniciativa per Catalunya Verds, a Esquerra Unida i Alternativa o a Catalunya en Comú Podem, i persones que s’han incorporat i empoderat els darrers anys amb la il·lusió de crear noves eines d’organització i participació per canviar les coses.