La CNT de l'Ajuntament de Terrassa es solidaritza amb Maria Sirvent

Comunicat de la Confederació on carrega contra el comitè d'empresa del Consistori, al que acusa de no representar a tots els funcionaris, i demana la disolució efectiva dels GIE de la Policia Municipal

La Torre
18 de gener del 2016
Actualitzat a les 11:19h
"Davant de l'aparició en algun mitjà de la noticia que afirma que els funcionaris municipals es solidaritzen amb els agents que van denunciar la regidora de la CUP Maria Sirvent volem fer una precisió important: aquesta decisió que han pres els membres del Comitè d'Empresa no representa a tots els funcionaris ni treballadors municipals, ja que en cap cas ho han consultat. I després, la secció sindical de la CNT a l'Ajuntament de Terrassa, va emetre un comunicat demanant la disolució efectiva dels GIE i la revisió dels model i protocols de la Policia Municipal així com la solidaritat amb la senyora Maria Sirvent. En cap cas els delegats poden posicionar-se en nom de tots els treballadors i treballadores municipals, ja que no han fet cap consulta al respecte, i a l'Ajuntament hi ha d'altres seccions sindicals que no hi han donat suport, com la nostra". Són les paraules de Salvador Pérez, secretari general de la secció sindical de la CNT a l'Ajuntament de Terrassa.

Comunicat íntegre
Arrel del conflicte generat per a un grup de policies municipals del GIE tot denunciant als Jutjats a la regidora de la CUP Sra. Maria Sirvent, volem expressar els següents aspectes:
 
1.Mai hem considerat necessari que l’estat utilitzi cossos policials al seu servei i de determinats poders fàctics per anar contra la ciutadania, sobretot d’esquerres, ja siguin organitzacions sindicals com polítiques. Mentrestant, els grups d’extrema dreta estan protegits pels poders de l’estat i sobretot per la policia de torn, que campen sense cap control, ni exigència.  Per tant, no calen cossos antiavalots de caràcter repressiu.


2.Mai hem entès que Ajuntaments governats pels que s’anomenen “d’esquerres” (Ajuntament de Barcelona o de Terrassa), vagin crear cossos antiavalots dins el marc de la Policia Municipal. Per tant, quina necessitat tenia aquest Ajuntament de posar en marxa un GIE? Com no entenem que l’equip de govern actual no hagi pres com a primera mesura el desmantellament d’aquest cos, inútil, poc transparent i amb uns comportaments, actituds i accions poc clares, favorables i en res ajuda al que ha de ser un cos de proximitat i ajuda a la ciutadania.  S’ha convertit en una veritable xacra i que en res ajuda a l’equip de govern i no té cap necessitat de mantenir-lo.

3.L’actitud dels seus membres (GIE) al plantejar una denúncia als jutjats, contra la regidora, que és un càrrec públic electe i que pot plantejar el fet de demanar la disolució d’aquest cos i fer les consideracions que vulgui al respecte, sobretot, quan ho portava en el seu programa electoral, no comporta que els esmentats afectats, encara que sigui a títol personal, no haurien d’haver interposat cap denúncia, i s’haurien de preocupar més de la seva funció i exigència vers la ciutadania i el compliment dels seus deures vers aquesta, i no fer una defensa corporativa que en res ajuda a la Policia Municipal en el seu conjunt. Com no ajuda a la mateixa Policia el donar-lis suport corporatiu, que tindrà conseqüències sobre el conjunt.

4.Per tant, el que cal és que d’una vegada l’equip de govern prengui una decisió per a disoldrà aquest cos, per inútil i innecessari, que no ajuda a les funcions de la Policia Municipal, que a més necessita dotar-se de més personal per a exercir de veritat la seva funció vers la ciutadania.

   Com també cal, revisar els protocols de funcionament de la Policia Municipal per a millorar les seves competències i funcions, cara a la ciutadania.

      El que no necessitem segur, és duplicar funcions que tenen un cost a la ciutadania important, i no cal anar afegint funcions duplicades i que comporten costos i despeses, ja hi ha massa cossos policials per a una funció repressiva: GIES, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Exèrcit...  Per tant, el GIE dins la Policia Municipal és innecessari totalment al marge dels comportaments i actituds d’aquest cos, que ni volem valorar, ni ens interessa la seva funció. Calen policies de proximitat al servei de la ciutadania, tal com dèiem, i aquí és on s’han de derivar els recursos i accions.
 
5.  Per tant, donem ple suport a la regidora de la CUP Sra. Maria Sirvent i esperem que la denúncia dels membres de la GIE no tingui cap efecte, i  el que cal  de veritat es  resoldrà  l’existència d’aquest cos i que l’equip de govern d’una vegada prengui una decisió i es deixi de fer intermediacions de res, ja que l’objectiu no és que un càrrec electe modifiqui la seva llibertat d’expressió i acció política que la contradigui, sinó, que es vagi al fons del problema. I esperem que l’oposició també sigui proactiva contra aquesta decisió totalment injustificada.