La CUP Terrassa convoca una concentració de suport a Montse Venturós

Tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda davant de l'Ajuntament | L'alcaldessa de Berga ha estat detinguda a primera hora del matí i traslladada als Jutjats, d'on ja ha sortit

Benet Salellas i Montse Venturós, a la sortida del jutjat de Berga.
Benet Salellas i Montse Venturós, a la sortida del jutjat de Berga. | Adrià Costa
La Torre
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:56h
La CUP Terrassa ha convocat de manera urgent una concentració de suport a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, després dels fets succeïts aquest matí, quan l'alcaldessa ha estat detinguda pels Mossos d'Esquadra i traslladada als Jutjats de Berga, d'on ja ha sortit. La concentració convocada per la CUP tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda al raval de Montserrat, davant l'Ajuntament de Terrassa.

Montse Venturós ha estat detinguda avui de matinada al seu domicili particular, "una actuació digne dels millors temps de la repressió franquista", segons la CUP, que rebutja aquest "model de policia autoritària". L'alcaldessa de Berga havia fet cas omís a declarar als Jutjats per no despenjar l'estelada de l'Ajuntament.

La CUP fa una crida a la desobediència per part de la Policia catalana: "Demanem, com hem fet altres vegades i tornarem a fer, que la Conselleria d'Interior i els Mossos d'Esquadra no acatin ordres polítiques injustes –contra les que la majoria de la ciutadania hi està en contra-, i que tenen a veure, a més, amb el desig de llibertat del poble català. El conseller d'Interior ens ha de dir fins quan continuarà complint aquestes ordres per més injustes, il·legítimes i il·legals que siguin".

Segons la CUP Terrassa, "la desobediència és un acte personal, però és també i sobretot un acte col·lectiu, per això exigim a les institucions que recolzin els nostres càrrecs electes, també els que decideixen fer desobediència". "Nosaltres escollim fer desobediència, perquè considerem que és l'eina més vàlida que tenim davant de lleis i persecucions judicials injustes contra el procés cap a la independència –lleis i tribunals considerats injustos i il·legítims per la majoria del poble català. Nosaltres hi serem, hi serem sempre, i arribarem fins a les últimes conseqüències sense por. Perquè sense desobediència no hi haurà mai independència", afegeix el comunicat de la CUP.

Altres partits com ERC i PDECat han donat suport a la concentració, així com entitats com ara l'ANC. La CUP i ERC-MES també han demanat que es pengi una estelada al balcó de l'Ajuntament.