La V Terrassenca del 6-S, últim assaig abans de l'11-S

La jornada acabarà amb una piulada col·lectiva amb l'etiqueta #V-Terrassenca, pilars castellers i actuacions musicals

Joan Manel Oller
05 de setembre del 2014
Tram on es farà la V de Terrassa Foto: TXITram on es farà la V de Terrassa Foto: TXI  

El dissabte 6 de setembre, cinc dies abans de la Diada, Terrassa tindrà el seu propi assaig de la V. Al passeig del Comte d’Ègara es disposaran les dues branques, a una hora simbòlica, les 17:14. La prova serà la darrera de les grans abans de la gran festa a Barcelona de l'11-S, tot i que el diumenge 7 se'n fan d'altres.

L’acció tindrà lloc a la tarda i comptarà amb parlaments i actuacions. Es formaran les quatre barres amb les samarretes grogues i vermelles dels egarencs i egarenques, únic lloc del país on es dibuixarà de la mateixa manera que a la capital catalana. L'assemblea local de Terrassa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)-Terrassa per la Independència, convida tota la ciutadania a participar-hi. Amb unes 1.000 persones ja es faria la V, però es considera que una xifra bona serien 3.000, força assumible si es té en compte que en les darrers manifestacions en favor de la independència s'ha superat amb escreix.

La concentració es farà a les 4 de la tarda, amb la presència dels Bastoners de Terrassa, els Minyons de Terrassa, l'Esbart Egarenc, la Pàjara de Terrassa i els Tabalers, en una jornada conduida pel periodista Manel Sarrau.

La V es formarà a les 17:14. Està confirmada la presència a Terrassa la Campana de La Llibertat, que mentre duri la V farà 300 tocs, tot recordant els 300 anys de la pèrdua de les llibertats nacionals. Cap a les 17.40 s'acabarà l'acció, amb el Cant dels Segadors.

Els parlaments correran a carrer de Salvador Cardús, sociòleg, Víctor Cucurull, membre del secretariat nacional de l'ANC, i Margarida Boada, presidenta de Terrassa per la Independència. Tres grups posaran la nota musical i es treballa per portar a un cantautor històric. Uns pilars castellers posaran punt final, i una piulada massiva a les 20:14 (#V-Terrassenc).

Durant tot el dia s’instal·laran parades de diferents entitats independentistes a la part central del passeig, lloc escollit per la seva centralitat, amplada i possibilitat d'encabir un escenari a la part central. L'ANC vol que altres entitats sobiranistes hi siguin presents amb carpes i ho estan acabant de negociar.

L’ANC-Terrassa hi vendrà les samarretes oficials de la V de la Diada i recollirà donatius a la campanya Ara és l’hora.

El dia 6 també coincideix amb el tancament de la campanya Signa un vot per la independència a tot el país, per la qual cosa es disposarà taules de recollida d’instàncies durant tot el dia al Passeig, el raval de Montserrat, les places Vella i del Progrés i el carrer Major.

ESPECIAL: LA V DE LA DIADA - VIA CATALANA 2014