​Marc Medina, el relleu de Maria Sirvent de portaveu municipal de la CUP

Igual que Sirvent cobrarà 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional i rebutjarà "privilegis" un cop es passa a ser regidor

El nou regidor de la CUP, Marc Medina, en un míting
El nou regidor de la CUP, Marc Medina, en un míting | CUP Terrassa
Redacció
18 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:35h
Marc Medina serà el nou portaveu de la CUP de Terrassa, després que la fins ara regidora Maria Sirvent hagi canviat el plenari de l’Ajuntament de Terrassa pel del Parlament. La terrasenca era la número dos de la formació per la demarcació de Barcelona a les passades eleccions del 21 de desembre i aquest dimecres es va estrenar a la cambra catalana.  Medina ha estat presentat aquest dijous i en el ple extraordinari convocat per discutir els comptes de 2018, també d’aquest dijous, prendrà possessió del càrrec. La nova cara al ple, veí del barri de Ca n’Aurell, és militant de la CUP des de 2012 i el 2011 va participar a les acampades del 15-M, així com en els projectes d’autogestió com Casal Atzur i la Cooperativa de consum de producció ecològica de la mateixa entitat.
 
Va estudiar a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), on va cursar Enginyeria Industrial. Medina, però, és docent a la comarca.
 

Medina i Sirvent en una activitat plegats, present i passat de la CUP Terrassa Foto: CUP Terrassa


Igual que la seva antecessora, s’ha compromès, com marca el codi ètic del partit per “desprofessionalitzar” i “deselititzar” la política , que el seu sou sigui de 1.450 euros en 14 pagues. És a dir, 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI). D’altra banda, es publicarà al web municipal la seva declaració de béns, rebutjarà “privilegis” per passar a formar part del consistori com ara la plaça d’aparcament i es limitarà la seva concurrència política a un màxim de dos mandats.
 
Oficialment treballarà mitja jornada, amb la qual cosa cobrarà la part proporcional, ja que ho compatibilitzarà amb la seva feina de professor.