Millorar el model urbà de Terrassa, la mobilitat, manteniment i la neteja

La Torre
15 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:21h
El govern indexa en aquest eix la necessitat de repensar el model urbanístic de Terrassa per aprofitar millor els espais i replantejar-ne els usos, posar l'accent en la mobilitat de persones i vehicles; decidir quin model de gestió de l'aigua volem per Terrassa o la creació d'un pacte per la neteja que faci un servei de recollida de residus més eficient i de qualitat.

Compromisos

1. Repensarem la ciutat, a partir d’obrir el debat sobre la revisió del POUM actual redirigint les prioritats cap a la ciutat consolidada. Plantejarem uns nous usos del territori que ens porti a dissenyar noves actuacions de regeneració, reurbanització de l’espai públic i de les infraestructures.

2. Millorarem el Parc de Sant Jordi i la Masia Freixa i el seu entorn.

3. Redissenyarem la Rambleta del Pare Alegre i el seu entorn per tal de dignificar l’entrada sud de la ciutat, que ha d’incloure una nova estació del metro del Vallès a l’alçada dels Jutjats.

4. Donarem continuïtat al projecte d’esponjament de Ca n’Anglada.

5. Finalitzarem el Pla de Barris de La Maurina i cercarem fòrmules de finançament per estendre l’experiència adquirida al Districte 3 i Ègara.

6. Iniciarem els treballs per reordenar els espais de la franja est (antiga Mancomunitat) per definir propostes que donin impuls a aquest àmbit.

7. Treballarem per disposar d’uns espais públics funcionals, amables i a l’abast de tothom, dotats d’instal·lacions i elements suficients, accessibles, adequats i ben conservats.

8. Executarem les obres per garantir l’estabilitat i seguretat de la Ronda Ponent i millorarem el manteniment de les rieres

9. Actuarem en la dinamització urbanística de l’àmbit sud del centre i el Vapor Gran d’acord amb els resultats del procés participatiu realitzat.

10. Impulsarem l’Anella Verda, preservant i ordenant uns espais agrícoles i forestals per tal que esdevinguin elements d’interès natural, social, turístic i econòmic.

11. Reduirem les emissions de gasos contaminants i el soroll, per millorar la qualitat ambiental de la ciutat i contribuir als objectius de lluita contra el canvi climàtic, d’acord amb els compromisos de la darrera cimera de París.

12. Redissenyarem la xarxa d’autobusos i renovarem la flota de vehicles introduint models híbrids i garantint l’accessibilitat per a tothom.

13. Aprovarem el nou Pla de Mobilitat amb el qual es prioritzarà la integració del territori i un canvi d’hàbits en la mobilitat quotidiana en favor dels mitjans actius (bicicleta i a peu) i de l’ús d’un transport públic sostenible, competitiu, segur i accessible.

14. Governarem l’aigua amb l’objectiu de disposar d’un servei integral d’abastament eficient, amb un preu just, transparent, de qualitat i per a tothom a partir de la deliberació amb la ciutadana.

15. Implantarem tecnologies “smart” per dotar a la ciutat d’una millor intel·ligència per a la gestió urbana i eficaç de recursos. Especialment en la dimensió del medi ambient, la mobilitat i l’energia com per exemple al voltant del projecte Terrassa Energia Intel·ligent.

16. A partir d’un gran pacte ciutadà avançarem cap a un servei de neteja i de recollida selectiva de residus eficient i de qualitat incrementant els recursos a l’empresa pública Eco-Equip.

17. Desenvoluparem un nou model de seguretat professional, eficaç, garant dels drets, les llibertats i l’ordre, proper a la ciutadania, i que sigui una eina d’impuls de la convivència i de protecció en situacions d’emergència.

18. Seguirem reivindicant davant d’altres administracions, pel desenvolupament de les
infraestructures pendents en el nostre territori, com ara la B40, el tercer carril de la C58, la gratuïtat del peatge de Les Fonts o la Zona Tarifaria 2 de transport públic, i l’estació de Terrassa Oest a La Maurina.

19. Treballarem per la consolidació d’una regió metropolitana equilibrada i competitiva.

20. Continuarem amb les millores de les travessies urbanes principals i els eixos vertebradors dels barris.

21. Avançarem en la millora del corredor verd Sant Llorenç-Collserola amb la resta d’ajuntaments implicats.