Potenciar l'activitat econòmica per reduir l'atur i facilitar la creació de feina

La Torre
15 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:05h
El govern es proposa incrementar i reforçar la tasca d'atenció, orientació i formació a les persones en atur i als emprenedors alhora que es vol millorar les condicions per fer de Terrassa un referent en el món empresarial i atractiva per als inversors.

Compromisos

1. Millorarem la capacitació de les persones aturades a partir de la cooperació amb les empreses, fent-ne prospecció i intermediació per tal de detectar les seves necessitats de contractació, tot facilitant-los alhora la seva materialització i l’accés a ajuts específics.

2. Realitzarem programes especials per als col·lectius en risc d’exclusió social.

3. Desenvoluparem programes de “formació a mida”, tant per a les persones aturades com per a les empreses que ho requereixin, per tal de fer molt més àgil i immediata l’ocupabilitat i la capacitació de les persones, tot ajudant-les a dissenyar el seu Pla Personal per a la Inserció Laboral.

4. Ajudarem a les empreses locals per frenar la destrucció d’ocupació i fomentar el creixement econòmic.

5. Col·laborarem amb les empreses locals o que s’instal·lin a la ciutat, per tal que busquin prioritàriament a Terrassa el personal que necessitin.

6. Facilitarem encara més a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa la creació, consolidació i creixement de les activitats econòmiques, posant especial atenció en els autònoms/es i les empreses d’economia social.

7. Incorporarem als pactes de concertació econòmica i social més entitats i institucions de diferents sectors, per tal de potenciar la seva representativitat i eficàcia.

8. Crearem un dispositiu per a la recerca d’empreses i inversions de l’exterior, que desenvolupi una estratègia de posicionament atractiu de la ciutat i les seves potencialitats de sòl industrial i de capacitació del treball, tant en l’àmbit nacional i estatal com internacional.

9. Posarem en valor el territori industrial del nostre terme municipal. Per això constituirem el “districte industrial”, que aplegui tots els polígons industrials de la ciutat i adquireixi així la mateixa rellevància urbana que la resta d’espais de la ciutat.

10. Emprendrem iniciatives per a activar i posar a disposició del mercat el màxim sòl industrial possible, i d’una manera més ràpida, atractiva i de qualitat, amb accions que facilitin la modernització del parc de naus industrials locals

11. Establirem un Pla plurianual de manteniment i senyalització dels polígons industrials

12. Incrementarem els serveis que s’ofereixen de manera descentralitzada des de l’ Oficina de Consum, per tal de facilitar als ciutadans i ciutadanes la defensa dels seus drets, incloent-hi també una especial atenció a la mediació en matèria d’execució hipotecària.

13. Concretarem de manera accelerada un pla local per a la promoció i el suport de l’economia social a Terrassa.

14. Crearem el Consell Municipal de l’Economia Social.

15. Desenvoluparem un programa que impulsi l’economia circular i la simbiosi industrial per tal de compactar el teixit productiu de Terrassa i fer-lo així més sòlid i competitiu.

16. Establirem la marca “TerrassaResponsable” per a totes aquelles empreses que demostrin la seva aposta decicida per la responsabilitat social corporativa i incentivarem l’extensió d’aquesta actitud empresarial entre tot el teixit productiu de la nostra ciutat.