Societat Civil denuncia l'adhesió a l'AMI de Terrassa

L'Ajuntament haurà de fer front a un recurs contenciós-administratiu per l'ingrés a l'Associació de Municipis per la Independència | El portaveu del PP a Terrassa, Gabriel Turmo, afirma que "una administració pública ha de ser neutral i imparcial, la qual cosa li impedeix posicionar-se ideològicament", cosa que "desgraciadament" no ha passat a Terrassa

La Torre
24 de setembre del 2015
Actualitzat el 25 de setembre a les 8:02h
Aquest dimecres, Societat Civil Catalana ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra l'acord d'adhesió de l'Ajuntament de Terrassa a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), acord que es va adoptar en el ple ordinari del mes de juliol i que va ser possible gràcies als vots favorables de CiU, ERC i set regidors del PSC. Segons ha informat el portaveu del grup municipal Gabriel Turmo -el qual també s'ha adherit com denunciant a títol individual-, ja havia presentat anteriorment un prec per escrit per sol·licitar la no execució d'aquest acord per seu contrari a l'ordenament jurídic.

L'adhesió a l'AMI comporta el pagament per part de l'Ajuntament de Terrassa de la quota de l'Associació, una quota que, al parar de Turmo, va a parar per finançar una entitat, els objectius de la qual "no són conformes amb la legalitat vigent i no tenen relació amb les competències pròpies municipals". Pel popular, s'estan destinant "recursos municipals i públics per a finalitats contràries a l'ordenament jurídic" i afegeix que "una administració pública ha de ser neutral i imparcial, la qual cosa li impedeix posicionar-se ideològicament com desgraciadament ha passat a Terrassa".

L'Ajuntament de Terrassa amb l'adhesió a l'AMI, afirma Turmo "no atén a l'interès públic general, sinó a l'interès partidista, ideològic d'un determinat col·lectiu que s'identifica amb una ideologia concreta, en aquest cas, el separatisme rupturista. És un acte d'una extrema gravetat ja que suposa, entre altres infraccions, una vulneració de preceptes i principis constitucionals i incórrer també en desviació de poder".