TeC insta a CatSalut que adjudiqui la gestió del futur CAP Can Roca al CST

Els comuns han presentat una proposta de resolució per debatre al ple de gener

Redacció
28 de gener del 2019

Terrassa en Comú (TeC) ha presentat una proposta de resolució per instar a l'Institut Català de la Salut (CatSalut) que adjudiqui la gestió del futur CAP Can Roca al Consorci Sanitari de Terrassa (CST). El portaveu de la formació local, Xavier Matilla, ha insisitit que "el CAP Can Roca és una històrica reivindicació de la ciutat de Terrassa, un CAP per al que l'any 2007 l'Ajuntament de Terrassa va cedir a la Generalitat de Catalunya el solar ubicat entre els carrers Fàtima, Estatut i Isidre Nonell per a la seva construcció. Un CAP on l'octubre de 2017 la Generalitat de Catalunya va adjudicar les obres de construcció” . 

La proposta insta al Servei Català de la Salut a què immediatament després que el CST esdevingui mitjà propi, li faci l'encàrrec directe de la gestió del futur CAP Can Roca al Consorci Sanitari de Terrassa.

Igualment, es demana que la Generalitat de Catalunya a pressuposti iniciar les obres del CAP Can Roca amb la màxima urgència possible. El segon acord proposa que el ple de l'ajuntament manifesti el seu posicionament a favor i en defensa de la sanitat pública a Catalunya i la defensa de la gestió pública com a sistema que "ha de permetre garantir una sanitat de qualitat per a tothom i la màxima transparència en la gestió i en el pressupost". 


També insta a la Generalitat a signar la modificació dels estatuts del Consorci Sanitari de Terrassa per tal que es faci efectiva la sortida del seu patronat de la Fundació Sant Llàtzer i que el CST passi a ser, com a entitat 100% pública, un mitjà propi del CatSalut.