Terrassa en Comú porta al ple dues propostes de la seva agenda social

La pobresa energètica i el VIH són alguns dels temes que s'hi tractaran

Redacció
19 de desembre del 2017
Terrassa en Comú portarà dues propostes de resolució al ple municipal ordinari de desembre, que se celebrarà aquest divendres, poques hores després de les eleccions. A més, portarà dos acords a la junta de portaveus. L'agenda social és el tema central de les propostes dels comuns.

La primera demana que l'Ajuntament de Terrassa se sumi al Front Comú del món local en defensa de la Llei 24/2015 en matèria de pobresa energètica, que protegeix a les famílies vulnerables i evita talls, i que va convocar, el passat 30 de novembre, l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) amb els 13 Ajuntaments més grans de Catalunya, les entitats municipalistes i entitats socials per analitzar la Llei 24/2015: els seus èxits aconseguits i les dificultats en la seva aplicació. La proposta pretén sumar l'ajuntament egarenc al Front Comú del món local

La segona proposta demana garantir l'accés a la prova ràpida de detecció del VIH a la nostra ciutat establint convenis amb entitats del tercer sector de la ciutat que permetin garantir l'accés a la prova ràpida de detecció del VIH i difondre la importància de la realització periòdica d'aquest tipus de proves a la població amb més risc de transmissió. Volen oferir un servei fix, estable i gratuït que esdevingui centre comunitari de salut de referència en l'acompanyament, informació i derivació, si s'escau, dels usuaris. Tamb´ñe volen potenciar la difusió d'aquest servei i de la importància de la detecció preventiva periòdica en els diferents serveis, programes i campanyes que actualment impulsa l'Ajuntament per la prevenció de la transmissió del VIH.

Pel que fa als dos acords, el primer per a l'adhesió a la campanya "Diners públics, codi públic" que ha estat impulsat per la Free Software Foundation Europe on exigeix una legislació que reguli el programari pagat amb diners públics per tal que aquest sigui també públic i de codi obert. L'acord demana que l'Ajuntament adopti el compromís de seguir treballant per tal que el programari pagat amb diners públics estigui disponible públicament sota una llicència de programari lliure i/o obert i desplegar la normativa necessària per garantir-ho en els termes que expressa la Free Software Foundation en aquesta campanya i adhesió a la campanya.

El segon acord se centra en l'aplicació i seguiment de la guia per a la protecció i la promoció dels drets humans en la contractació pública. Una Guia que va ser presentada el passat 16 de novembre i que ha de servir per a assessorar les administracions públiques, especialment les locals catalanes, i els seus ens públics vinculats o dependents sobre com incloure la protecció dels drets humans en els seus processos de contractació pública amb les empreses proveïdores. L'acord presentat demana l'adopció de les recomanacions de la guia, fer una formació als tècnics municipals i establir una comissió tècnica a l'Ajuntament.