Guia de les eleccions europees a Terrassa: col·legis electorals i horaris de la jornada electoral

Unes 1.100 persones participaran en l'operatiu de les eleccions al Parlament Europeu

Una urna durant les eleccions del 12M a Terrassa
Una urna durant les eleccions del 12M a Terrassa
Redacció
05 de juny del 2024
Actualitzat a la 13:41h

Les eleccions europees estan a tocar. Aquest 9 de juny un total de 160.398 terrassencs estan cridats a les urnes per votar a les eleccions del Parlament Europeu i, per tant, la ciutat ja té previst un desplegament perquè la jornada electoral es pugui desenvolupar de la manera prevista. Consulta el mapa amb els col·legis i les meses electorals, horaris de les votacions i els canals per saber els resultats. 

Horaris per anar a votar

La jornada electoral al Parlament Europeu és peculiar. A diferència dels comicis —tan estatals, nacionals o municipals—en què totes les demarcacions voten el mateix dia les eleccions europees tenen diferents dies de votacions segons els estats. Demà és el torn dels Països Baixos, per exemple, divendres d'Irlanda i, el dissabte d'Itàlia, Letònia o la República Txeca. A Terrassa, els ciutadans poden emetre presencialment el vot des de les nou fins a les 20 hores. 

Llistat de col·legis electorals

A la ciutat hi haurà 54 col·legis electorals on anar a votar. En total són 22 escoles i instituts, 29 equipaments cívics i tres equipaments diversos més. És la mateixa configuració que ja es va produir el 2019. Entre tots sumen 261 meses electorals. Per saber en quina s'ha de votar cal mirar la targeta censal enviada al domicili. 

D'altra banda, els membres de les meses electorals, que ja fa dies que han rebut l'encàrrec, estan citats a les 8 hores per preparar tot el necessari perquè la votació es pugui dur a terme amb normalitat. Si és així, a les 9 hores obriran tots els col·legis i els més matinadors ja podran votar. Durant el dia es coneixerà la mateixa dada en dues ocasions: la de participació, a les 14 i a les 18 hores.