El Social suspèn els Pastorets per primer cop des de la Guerra Civil

Aquest Nadal, l'entitat terrassenca celebrava l'edició número 100 de la versió de Folch i Torres, fet que la converteix en la més llongeva de Catalunya

Redacció
22 de desembre del 2020
No podrà ser. El Social no representarà els tradicionals pastorets de Nadal per primer cop des del 1939. Aleshores la suspensió de l'obra per excel·lència de les festes va ser provocada per la Guerra Civil, i enguany ho fa la pandèmia de la Covid-19. En un comunicat, l'entitat assegura que si l'anul·lació dels seus pastorets han de servir per evitar contagis, estan més que satisfets".

Segons el text, les restriccions del Govern no permeten la celebració de l'activitat perquè no es tracta duna "activitats professional estable habitual". A més, manifesten la seva tristor, ja que "les institucions no han sabut veure la realitat i no han sapigut gestionar les activitats no professionals. En aquest sentit, es mostren "tristos ja que no entenen la diferència entre professional o no a l'hora d'acomplir amb les mesures contra la Covid-10", però asseguren que si l'anul·lació dels Pastorets del Social han de servir per evitar contagis, estan més que satisfets".

Segons la mateixa entitat, enguany l'obra s'ha assajat en grups de sis, amb pressa de temperatura a l'entrada i amb mascareta en tot moment. A més, havien retallat el nombre d'actors, de 60 a 20, que haurien actuat amb mascareta. També tenien llestos els camerinos separats, la retallada del guió per fer l'espectacle sense pauses i l'eliminació de la interacció amb el públic.

Enguany celebraven el Centenari de la versió de Folch i Torres

Enguany no era una edició normal. Es tractava de la representació número 100 dels Pastorets de Folch i Torres, que el Social va començar a representar per Nadal del 1921. A Catalunya no es té constància de cap altra entitat o grup ho fes abans, fet que converteix la representació del Social en la més longeva del país. El 1908 es va començar a actuar, però 13 anys després es va adoptar la versió més innovadora i popular.