Neix una cervesa terrassenca

La Brava, feta de manera artesanal i amb productes naturals, és obra de Francesc Aliart; l'Avarb, amb un toc de gingebre, és l'única de les tres varietats que és al mercat

Publicat el 01 de març de 2013 a les 19:45
Cervesa La Brava Foto: Pau Moya

El jove mestre cerveser terrassenc Francesc Aliart i Ros ha presentat al Cafè Teatre ha la primera cervesa d'autor de la ciutat. La Brava és un producte artesanal elaborada amb ingredients naturals i frescos de la terra: malta d'ordi, civada, aigua, llúpol, llevat i gingebre. És de baixa fermentació, sense pasteuritzar ni filtrar i no conté additius ni conservants.

El seu creador n'ha elaborat tres varietats: de gingebre, d'algues i de flors silvestres. La primera, anomenada Avarb, és de baixa fermentació, amb un toc de gingebre, de color daurat, escuma fina i cremosa, intens aroma herbal, amb un 5,5% d'alcohol. La sensació al paladar és refrescant i suau en l'entrada, amb lleuger matís final torrat.

De les tres varietats, només l'Avarb està al mercat i es pot trobar a  Barcelona, Girona, Abrera, Sant Feliu de Llobregat i a un grapat d'establiments terrassencs: Casa Evaristo, Cafè Teatre, Tramuntana, 3Q's, El Rovell de l'Ou i Casa Casanovas. També es pot demanar al Ristol de Viladecavalls i el Celler d'Ullastrell.

La Ganxona, amb un lleuger toc d'alga Mediterrània i encara en fase de producció (es llençarà al mercat abans de l'estiu) presenta les següents característiques: color suau i daurat pàl·lid, aroma lleuger i equilibrat un regust refrescant però amarg al final.

Pel que fa a la d'alta fermentació, la Florejada (projecte que arribarà després de l'estiu), té un color roig viu i un aroma amb notes maltoses i florejades.