El cuiner Carles Gaig, principal reclam de la Jornada de Formació del Gremi

Aquesta desena edició planteja les noves oportunitats per al sector de la restauració

Redacció
28 d'abril del 2011
Josep Huguet, Diego Sánchez i Toni Massanés durant la roda de premsa.
Josep Huguet, Diego Sánchez i Toni Massanés durant la roda de premsa. | Catpress

Josep Huguet, Diego Sánchez i Toni Massanés durant la roda de premsa. Foto: Catpress

La Jornada de Formació del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages arriba a la desena edició aquest 2011 plantejant les noves oportunitats que s'obren per al sector de l'hoteleria i la restauració en el context actual. El proper dilluns 2 de maig la Fundació Alícia serà l'escenari d'unes sessions que convoquen els professionals més qualificats del sector per promocionar l'aprenentatge, el debat i la reflexió en el camp de l'hoteleria i la restauració. La Jornada comptarà, un any més, amb ponents de luxe en què sobresurt el nom del reconegut cuiner Carles Gaig, que explicarà la seva experiència després d'obrir mesos enrere un nou restaurant a la terminal de l'Aeroport del Prat.

Sota el nom "Nous formats, noves oportunitats", el Gremi proposa una jornada eminentment pràctica que aportarà idees i solucions davant l'actual conjuntura econòmica. La primera part del programa comptarà amb la intervenció de l'exconseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que donarà les claus perquè el Bages pugui consolidar una marca turística per al territori. També es tractaran qüestions com la higiene alimentària, es resoldran dubtes al voltant de les subvencions i es plantejarà el paper de les xarxes socials com a eina vàlida per promocionar els establiments.

Noves oportunitats
La segona part de la Jornada exposarà casos d'èxit de professionals que han fet un pas endavant i se n'han sortit satisfactòriament. És el cas de Pere Piñol, de l'empresa Vilaviniteca que proposa una gestió més eficient de la carta dels vins. Seguirà el president d'Educatur, Domènec Biosca, un dels impulsors de la Jornada deu anys enrere, que explicarà com construir una oferta turística de qualitat. Enguany, també es tractarà la línia freda i tots els processos per aquest nou tipus de cuina emergent i després de la intervenció de Carles Gaig el cuiner de la Fundació Alícia, Marc Puig-Pey, analitzarà la relació entre la cuina i el territori.

Darreres places lliures
Aquesta setmana el Gremi ja comptabilitza una setantena d'inscrits i recorda que encara resten disponibles les darreres places. La inscripció és gratuïta per als establiments agremiats. Més informació al telèfon 93 872 31 03 o bé al correu electrònic [email protected].

Descarregar el programa a la pàgina web www.ghtbages.org/jornada2011