El Sindicat Cooperatiu d'Artés obre la porta a nous socis col·laboradors

Per reforçar la filosofia i el tarannà del Sindicat Cooperatiu d'Artés, basats en la participació social i el comerç i el consum responsables

Publicat el 31 de juliol de 2023 a les 15:59
Actualitzat el 01 d’agost de 2023 a les 18:45
Amb més de 115 anys d'història a les espatlles, el Sindicat Cooperatiu d'Artés ha obert una nova etapa ampliant la seva base social a partir dels socis col·laboradors de l'Agrobotiga i l'Espai Artium.

Amb l'objectiu d'establir una relació més directa amb els socis i clients i amb la voluntat de poder adaptar millor l'oferta de productes en funció de les seves demandes, el Sindicat continuarà apostant per la venda directa i de proximitat. Els productes propis, els productes provinents de la pagesia del territori i els elaborats artesans continuaran tenint un rol protagonista en aquesta nova etapa.
 

Ser soci col·laborador és prendre consciència d'un consum responsable i de proximitat

Aquesta nova figura del soci col·laborador reforça la filosofia i el tarannà del Sindicat Cooperatiu d'Artés, basats en la participació social i el comerç i el consum responsables. Ser soci és apostar per la sostenibilitat i els productes de proximitat, de qualitat, de confiança i ecològics. També és creure en un consum conscient i responsable tant pel que fa al producte que es consumeix com pels formats en què se'n disposa. 

Entre d'altres propostes, en aquesta nova etapa s'apostarà fortament pel format a granel, que permet adquirir la quantitat exacta de producte que es necessita, prescindint de gramatges preestablerts. 

"Creiem que associar-se és la base del cooperativisme, i que junts tenim més capacitat per transformar el nostre entorn, creant vincles econòmics justos i sostenibles amb la nostra compra quotidiana", expliquen des del Sindicat.
 

El Sindicat es reinventa per apropar-se a les noves demandes socials

El Sindicat Cooperatiu d'Artés fa mesos que treballa per rejovenir la seva base social i modernitzar les instal·lacions, adaptant-les a noves demandes socials i afirmant el seu compromís amb el territori i la pagesia. En aquest marc, impulsa un seguit d'actuacions, entre elles la creació de la figura dels socis col·laboradors. També es treballa en la creació d'un viver de celleristes i la creació de nous canals de consum responsable que impliquin a la població del territori aprofitant un futur canvi d'ubicació de l'Agrobotiga que permetrà tenir més espai disponible i una reordenació de l'espai de venda.

Aquestes noves línies de treball pretenen teixir sinergies i potenciar les que actualment ja es troben en funcionament, com són la producció de vins, cava i altres productes de qualitat relacionats amb la vinya i l'oli; l'espai formatiu, on s'imparteix el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Olis d'Oliva i Vins de l'Escola de Vitinicultura de la Catalunya Central per l'Escola Vedruna d'Artés; i l'espai de degustació Artium, on es realitzen activitats culturals.

El tret de sortida a aquesta nova etapa es donarà el proper dijous 31 d'agost al vespre en un acte que se celebrarà a l'Espai Artium i que durà el lema Fem-la grossa, fem-la junts. Aquell dia, l'equip motor del Sindicat explicarà de manera amena i amb tota mena de detalls el projecte. La jornada anirà acompanyada d'actuacions musicals i bona gastronomia
 

Si la proposta t'interpel·la i vols ser soci col·laborador...

Els nous socis han de fer una petita aportació al capital social cooperatiu. Aquest import és com un dipòsit i se'ls retornarà quan decideixin abandonar la cooperativa. A partir d'aquí, anualment es paga una quota que servirà per costejar les despeses fixes. Per ser soci no és imprescindible ser soci agrari.

Ser soci col·laborador aporta un seguit d'avantatges. Donar suport a un projecte cooperatiu de llarga trajectòria a Artés i contribuir a mantenir la pagesia i elaboració artesana del territori. Formar part de la comunitat de sòcies, podent participar a la trobada-festa anual i també a l'assemblea de la cooperativa. Descomptes i promocions, així com prioritat a l'hora de comprar noves referències de productes del celler limitades. Participar en definir criteris de compra i productes, i també tenir accés a tastos amb productors i elaboradors, així com a altres esdeveniments relacionats amb l'Agrobotiga i l'espai Artium.