EL BAXI es mostra massa inconstant davant el Gran Canaria (64-71)

Un parcial de 1-20 entre el tercer i quart període pensen massa als bagencs

El Gran Canaria ha derrotat el BAXI Manresa
El Gran Canaria ha derrotat el BAXI Manresa | J. Alberch
27 de desembre del 2021
Actualitzat a les 17:41h
El BAXI Manresa no ha pogut aturar la bona ratxa de l'Herbalife Gran Canaria. L'equip de Pedro Martínez ha estat massa inconsistent durant tot el partit. Només durant els minuts inicials del tercer període els del Nou Congost han estat superiors al rival i s'han posat 50-39 al seu favor. Un temps mort de Porfirio Fisac ha propiciat un parcial d'1-20 que ja ha estat impossible de recuperar per als locals. Scott Eatherton ha estat el màxim anotador dels manresans amb 15 punts.

Jonatahan Tabu, Rafa Martínez, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Earherthon han format el cinc inicial del BAXI Manresa. Per part de l'Herbalife Gran Canaria ho han fet AJ Slaughter, Stan Okoye, Tomas Dimsa, Oliver Stevic i John Shurma. L'inici ha estat un dels més freds de la temporada. Passats els tres primers minuts el marcador era un escarransit empat a dos. Les pèrdues de pilota es succeïen als dos cantons i la selecció de tir era realment dolenta. Pedro Martínez començava a fer rotacions. Als cinc minuts de joc feia debutar Matt Janning amb la samarreta vermella. Els canvis no han millorat la prestacions locals. En canvi, l'Herbalife Gran Canaria, sense fer res extraordinari, s'ha adaptat millor a la situació (4-11, minut 8). El tècnic local ho volgut tallar la mala dinàmica del seu equip. El temps mort ha propiciat un parcial de 8-0 amb dos triples inclosos de Dani Pérez.

Dimsa ha assumit galons per al Gran Canaria al segon quart. El lituà ha sumat deu punts consecutius sense error. El BAXI Manresa resistia amb cistelles de Rafa Martínez i Jonathan Tabu. El belga ha convertit un triple molt afortunat. Però la iniciativa tornava a ésser dels visitants que han obert un nou forat de sis punts (23-29, minut 18). Pedro Martínez s'ha vist obligat a gastar un altre minut de temps mort. Les indicacions del tècnic han servit per gairebé igualar el marcador. Un altre Martínez, Rafa, ha fixat des de la línia de 6,75 el 28-31 amb què s'arribaria al descans.

El de Santpedor ha continuat encertat a la tornada dels vestidors. Cinc punts consecutius posaven molts minuts després el BAXI Manresa al capdavant (33-32, minut 22). El partit ha entrat en una nova dimensió d'alternances. Aquest cop qui millor s'ha adaptat a la situació ha estat l'equip manresà. Scott Eatherton ha començat a produir en atac i Seth Hinrichs ha repartit joc als seus companys. Els illencs no sabien com parar l'allau de joc bagenc. Porfirio Fisac s'ha vist obligat a aturar el partit amb 50-39 al marcador. La reacció ha estat fulminant. Un parcial d'1-15 deixaven en no res la bona tasca del manresans duran el tercer període (51-54, minut 30).

Els visitants han continuat ampliant la seva renda al darrer quart. El BAXI Manresa es mostrava molt desencertat i sense massa idees. El partit semblava allunyar-se del Nou Congost. Pedro Martínez feia entrar Dani Pérez malgrat tenir quatre personals. Un triple i una assistència del base català feien renéixer les esperances del conjunt bagenc (58-61, minut 37). La reacció s'ha quedat curta. Novament, l'Herbalife Gran Canaria ha estat més encertat i s'ha imposat per 64-71. La copa s'allunya de Manresa.

Incidències: Óscar Perea, Jorge Martínez Fernández i Vicente Martínez Silla han estat els àrbitres que han xiulat el partit. Marc Peñarroya ha completat la convocatòria del BAXI Manresa. No hi ha hagut eliminats.