El BAXI Manresa deixa escapar la victòria davant l'Obradoiro (90-87)

Frankie Ferrai ha estat un dels destacats del BAXI Manresa
Frankie Ferrai ha estat un dels destacats del BAXI Manresa | A. Baúlde
10 d'abril del 2021
Actualitzat a les 20:13h
Derrota del BAXI Manresa de les que deixen mal regust. Els bagencs han dominat la major part del partit gràcies al seu encert des de més enllà dels 6,75. Frankie Ferrari i Matt Janning han estat una piconadora que semblava que podia portar la victòria cap al Bages. Però dues desconnexions han estat letals. Tan l'inici del tercer quart com els darrers minuts del període l'Obradoiro ha aconseguit parcials al seu favor que han portat el partit a un cara o creu. També hi ha hagut espai per a la polèmica. Una personal comesa per Janning amb 89-87 ha estat reclamada com falta en atac des de la banqueta del BAXI Manresa. Però els àrbitres no han variat la seva posició sense fer us de l'Instant Replay.

Frankie Ferrari, Guillem Jou, Matt Hanning, Seth Hinrichs i Martynas Sajus han sortit de titulars al BAXI Manresa. Per part de l'Obradorio han començat Kartaz Ozmizrak, Chris Czerapowicz, Jake Cohen, Steven Enoch i Laurynas Birutis. Els manresans han sortit molt endollats i amb un gran encert exterior. La cistella inicial de Ferrari l'ha respost Birutis. Janning ha estat el primer en sumar des de fora. El nord-americà ha convertit de forma consecutiva els dos primers triples que la intentat. Animat per l'encert, no li ha tremolat el pols per intentar el tercer. Aquest cop sense sort (2-8, minut 3). No ha estat l'únic jugador del BAXI Manresa encertat des dels 6,75. Ferrari també ha sumat dos triples seguits. I Dani Garcia i Makay Mason, un cadascú. En total, han estat sis triples convertits de set intentats. La defensa també era molt intensa independentment de qui jugués ja que Pedro Martínez ha fet rotar molts els seus homes des de bon començament. El conjunt bagenc dominava clarament al final del primer quart (19-28).

L'encert exterior ha seguit al començar els segons deu minuts. Mason, Eatherton, Jou i Ferrari han trobat la xarxa rival. L'Obradorio es mostrava fiable en el llançament de dos. Però no era suficient per inquietar un rival que sumava de tres en tres (29-43, minut 15). Ferrari era un autèntic líder a la pista que fins i tot ha estat capaç de forçar una personal antiesportiva a Kassius Robertson. L'italoamericà ha transformat els dos tirs lliures per igualar una màxima renda de catorze punts a favor del BAXI Manresa. Tot seguit, ha estat substitut per Garcia. Ha durat poc a la pista. El base ha comès la seva tercera personal i ha propiciat el debut aquesta temporada de Marc Peñarroya. El jove jugador només ha estat en pista un minut i onze segons. Matt Janning ha estat l'encarregat de dirigir l'equip manresà als darrers compassos de la primera part (39-49).

L'Obradoiro s'ha mostrat més guerrer en defensa tornant dels vestidors. Els jugadors manresans no trobaven tan bones posicions. A més, el rebot era local i els bagencs perdien diverses pilotes. En quatre minuts, el BAXI Manresa només ha sumat quatre punts. Poc a poc, els locals anaven reduint distàncies. Fins que Enoch empatava a 57. Pedro Martínez ha demanat temps mort amb l'objectiu de tallar la sagnia. La interrupció i l'amenaça exterior de Janning han espantat els fantasmes. Tres triples seguits de l'escorta han tornat la situació al mateix nivell que al descans (63-73, minut 30).

El partit no estava tancat de cap de les maneres. Un parcial de 11-0 avançava l'Obradoiro per primer cop en tot el partit (74-73, minut 34). Ferrari anotava també el seu cinquè triple per donar una mínima iniciativa al seu equip. Eatherton, molt discret fins llavors, ha sumat vuit punts seguits que tenien el seu pes en or. No ha estat en cap cas un cop definitiu. Com tampoc ho ha estat el sisè triple de Ferrari que provocava un temps mort de Moncho Fernández (81-87, minut 38). Dos triples seguits dels jugadors locals empataven a 87 quan quedava poc més d'un minut. Robertson posava l'Obradoiro per davant els seu equip des del punt de personal. Al següent atac, Mason rebia un tap i el BAXI Manresa cometia una altra falta que ha estat reclamada com a ofensiva per part manresana. Pedro Martínez estava visiblement enfadat. Robertson era novament l'encarregat de llançar. Aquest cop n'ha errat un. Els manresans encara han disposat de la darrera jugada. Ferrari ha llançat al límit però aquesta vegada el tir no ha entrat. Derrota amb mal regust del BAXI Manresa per 90-87.

Incidències: Emilio Pérez Pizarro, Rafael Serrano i Roberto Lucas han xiulat el partit. No hi ha hagut cap jugador eliminat. Marc Peñarroya ha completat la convocatòria del BAXI Manresa i ha fet el seu debut aquesta temporada.