El BAXI Manresa surt escaldat de Badalona (96-68)

El Joventut escombra el conjunt bagenc a la segona part

Makay Masob ha estat molt desencertat a Badalona, com tot l'equip
Makay Masob ha estat molt desencertat a Badalona, com tot l'equip | D. Grau
28 d'abril del 2021
Actualitzat el 29 d'abril a les 8:32h
El BAXI Manresa no ha tingut opcions davant el Joventut. Després d'una primera part força igualada, el partit s'ha trencat en començar els segons vint minuts. Un parcial de 29-16 ha estat un escull ja impossible de recuperar per als de Pedro Martínez. Dues dades estadístiques, entre molts altres factors, expliquen el mal partit del conjunt manresà. Per un cantó, els bagencs només han anotat sis triples de vint-i-nou intents. I, per l'altra, ha estat la quarta vegada en tota la temporada que el BAXI Manresa ha quedat per sota els 70 punts.

Dani Garcia, Makay Mason, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Yankuba han format el cinc inicial del BAXI Manresa. Per part del Joventut, han començat Ferran Bassas, Pau Ribas, Joel Parra, Connor Morgan i Ante Tomic. El partit ha començat sense un dominador clar. Pedro Martínez havia demanat bona mentalitat als seus jugadors a la prèvia i aquests complien amb la missió. Especialment, en defensa. Vaulet seguia amb la seva tenacitat habitual i ja duia sis punts en quatre minuts. Ribas volia fer un cop de timó pel Joventut i convertia dos triples seguits. Mason volia replicar amb la mateixa arma però el nord-americà no estava gens encertat. Seria Garcia que sumaria més enllà dels 6,75 per situar l'empat a 15 (minut 8). Ha estat dels pocs encerts en el llançament triple bagenc. Els primer deu minuts s'encaminaven a l'empat. Nenad Dimitrejevic ha decantat el primer quart a favor dels verd-i-negres amb quatre punts seguits (21-17).

La bona activitat defensiva del BAXI Manresa ha continuat als segons deu minuts. Els bagencs han recuperat pilotes, han provocat pèrdues al Joventut i quan els badalonins podien llançar els tirs no entraven. En atac, els de Pedro Martínez desaprofitaven diverses ocasions per posar-se davant. La iniciativa al marcador seguia sent local. El conjunt manresà no deixava que els de Carles Duran s'escapessin i eren capaços d'anar igualant el partit. Fins a quatre empats s'han registrat. Aquesta igualtat s'ha trencat amb un parcial de 7-0 a favor del Joventut. No era una distància inquietant. Pitjor eren les sensacions. Pedro Martínez ha demanat temps mort per preparar la darrera jugada de la primera part. Eatherton, molt important tant en punts com en rebots, ha forçat personal i no ha fallat. Al Joventut encara ni la han quedat vuit segons. Tomic tampoc ha errat i ha situat el 36-29 al descans.

El Joventut ha posat la directa al començar la segona part. Un nou parcial de 6-0 fixava una nova màxima distància (42-29, minut 22). Eatherton ha trencat la dinàmica. Els dos punts del nord-americà no han suposat cap punt d'inflexió. El joc exterior seguia sent molt erràtic. Tampoc era massa millor el llançament dins la pintura. La defensa local era molt intensa amb tres taps inclosos. En aquest context, els locals es sentien molt còmodes. Els dos equips cada cop estaven més distanciats. Els dos triples de Matt Janning i un altre d'Eulis Báez no semblava que haguessin d'inquietar massa el Joventut (65-45, minut 30).

Les esperances del BAXI Manresa passaven per emular el què va fer el passat dissabte el Movistar Estudiantes. Ben aviat s'ha vist que la història seria molt diferent. Els bagencs seguien navegant mentre que els verd-i-negres seguien mostrant-se superiors. La tendència era més propensa a augmentar les distàncies que no pas a reduir-les. Els darrers minuts han estat ja d'aquells que són sobrers. Toca passar pàgina del 96-68. El Betis espera diumenge.